Jyllands-Posten

Internatio­nale luksusbran­ds er flyttet ind i hjertet af Aarhus

En gammel industriej­endom i Møllegade er forvandlet til en hip modebutik med café. Bag den står kendte profiler fra det aarhusians­ke butiksliv.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

I mange år drev Dorthe og Natasja Skou Mulberry-butikken i Vestergade. Her solgte de eksklusive tasker og tilbehør fra det gamle engelske modehus, men i 2022 ville mor og datter skifte spor, dog uden at forlade modeverden­en.

»Min mor havde haft Mulberry i 25 år, og jeg havde vaeret med i 12 år. Nu skulle der ske noget nyt. Min mor er fyldt 60, så skulle vi starte forfra, skulle det vaere nu,« fortaeller Natasja Skou.

Sammen med sin bror, Philip Skou, har hun og moderen åbnet Carter i Møllegade 5. En gammel industriel ejendom på 240 kvadratmet­er med butik på 1. sal og café i stuen.

»At åbne en fysisk butik kraever mere i dag end bare stangvarer. Lokationen skal vaere unik. Den skal give en speciel oplevelse,« påpeger Natasja Skou.

Butikken og online-salget står mor og datter for, mens Philip Skou har ansvaret for caféen, ligesom han tager alle billederne til hjemmeside­n.

»Vi vender alt med hinanden for at få alles øjne på. Vi vil gerne skabe et sted, der appellerer både til min, min mors og Philips målgruppe. Her skal vaere noget for alle og plads til alle,« forklarer Natasja Skou.

Alle aldre og begge køn

Carter-butikken fører internatio­nale maerker som Hommegirls, Sportmax, Rohe, New Era og Barbour med varer inden for tøj, sko, smykker, tasker, dufte med mere. Lige nu henvender butikken sig mest til kvinder, men har en del unisex og på sigt også herremaerk­er.

»Vi vil vaek fra fast fashion. Det skal vaere tidløse brands med mange klassikere. Som Barbour for eksempel. Hvis du behandler din frakke fra dem godt, kan du have den for evigt, både på grund af kvaliteten og designet,« siger Natasja Skou.

Carter forhandler også maerker til hjemmet, og i alle tilfaelde vil butikken praesenter­e navne, som ikke kan fås andre steder i byen.

»Vi vil give Aarhus noget nyt og anderledes. Findes maerket hos en anden butik, køber vi ind fra kollektion­en efter vores stil. Vi bruger meget vores personlige smag,« fortaeller Natasja Skou.

Navnet Carter har ikke nogen personlig historie.

»Vi ville have et tidløst navn, som hverken var maskulint eller feminint, og som hverken signalerer tøj eller café. Carter fungerer godt både på dansk og engelsk, og aestetisk fungerer det også godt til et logo,« forklarer Natasja Skou.

Plads til events

Carter vil afholde events, hvor leverandør­er til butik og café fortaeller om deres produkt.

»Det er også derfor, at vi valgte at åbne en café. Nu har vi et sted, hvor vi kan afholde events. Det kunne vi ikke hos Mulberry, fordi det var en franchise-butik. Nu vil vi realisere alle vores idéer,« siger Natasja Skou.

Caféen har åbent alle dage fra morgen til aften med bagvaerk fra Berta i M.P. Bruunsgade – både to go og til at nyde på stedet. Drikkevare­rne

JP Aarhus

opdaterer dig hver dag på seneste nyt fra Smilets By.

 ?? ??
 ?? ?? Natasja og Dorthe Skou, indehavere af Carter Store i Aarhus. Foto: Emilie Toldam Futtrup
Natasja og Dorthe Skou, indehavere af Carter Store i Aarhus. Foto: Emilie Toldam Futtrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark