Jyllands-Posten

20-30 henvendels­er i sag om mystisk sort varebil

- RASMUS EMBORG rasmus.emborg@jp.dk

Onsdag eftermidda­g i sidste uge forsøgte en mand i en sort varebil at lokke to 10-årige drenge til at saette sig ind i bilen under påskud af, at han ville køre dem hjem. Haendelsen skete i Nivå.

Drengene naegtede at saette sig ind, og da manden steg ud af sin bil, satte drengene i sprint og lykkedes med at slippe vaek fra manden og tage kontakt til en voksen ved en naerliggen­de skole.

Haendelsen fik torsdag Nordsjaell­ands Politi til at bringe en efterlysni­ng af manden i den sorte varebil, og nu er der nyt i sagen.

Nordsjaell­ands Politi oplyser til Jyllands-Posten, at man indtil weekenden modtog mellem 25 og 30 henvendels­er fra borgere i relation til sagen.

»Henvendels­erne er primaert i relation til oplysninge­r om sorte varebiler, og alle henvendels­erne er vi i gang med at undersøge naermere,« fortaeller Henriette Døssing, der er kommunikat­ionsrådgiv­er i Nordsjaell­ands Politi.

Hun understreg­er, at det dog er for tidligt at sige, om der er tale om den samme sorte varebil som fra onsdagens haendelse.

Den 1. februar skete en lignende haendelse på Agertoften i Hørsholm.

Her greb en mand fat om en 11-årig dreng, men drengen fik vristet sig fri og fik kort tid efter kontakt til en kvinde med en schaeferhu­nd. Også i denne sag søger Nordsjaell­ands Politi vidner, der kan hjaelpe politiet med at finde frem til manden.

Henriette Døssing oplyser, at man på nuvaerende tidspunkt ikke kan sige noget om, hvorvidt der er en sammenhaen­g mellem de to sager i Nordsjaell­and.Hun oplyser dog til Jyllands-Posten, at der senere på ugen vil komme en opdatering fra den ansvarlige efterforsk­er i Nordsjaell­ands Politi, som vil fortaelle om seneste nyt i sagerne. De to episoder i Nivå og Hørsholm har fået Hørsholm Kommune og Fredensbor­g Kommune til at reagere.

Børn bør følges hjem

Til B.T. oplyser Hanne Bohn Vinkel, der er centerchef for dagtilbud og skole i Hørsholm Kommune, at man har sendt en opfordring ud til foraeldre, der har børn i kommunens skoler.

»Vi oplyser foraeldren­e om, at de skal vaere opmaerksom­me, og at det er en god idé, hvis børn har nogen at følges med hjem, indtil politiet har undersøgt, hvad det er, der er foregået,« siger hun til B.T.

I Fredensbor­g Kommune har man også ivaerksat initiative­r, hvor skoler og daginstitu­tioner er blevet gjort opmaerksom­me på situatione­n. Jesper Holdflod Pallesen, der er kommunikat­ionschef i kommunen, siger til B.T., at børn eksempelvi­s ikke må gå fra skole til SFO, uden det sker ifølge med en voksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark