Jyllands-Posten

Taylor Swift skabte et øjeblik under Super Bowl, der allerede bliver omtalt som ikonisk

Den amerikansk­e sanger fik en hovedrolle uden at deltage direkte i kampen, da Kansas City Chiefs vandt årets Super Bowl.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Amerikaner­ne havde mulighed for at opleve en Hollywood-vaerdig happy end ved landets største sportsbegi­venhed, der blev afviklet natten til mandag dansk tid.

I år var det nemlig ikke kun spillerne fra Kansas City Chiefs, der tiltrak sig opmaerksom­hed efter finalen i amerikansk fodbold, som de vandt med 25-22 over San Francisco 49ers.

Midt i sejrsrusen var kameraerne rettet mod en af dem, der ikke havde vaeret med til at skabe sejren med et touchdown lige før slutfløjte­t i kampen, som i forvejen var gået i overtid.

»Taylor Swift kysser Travis Kelce på banen, efter hans Chiefs slog 49’erne i Super Bowl,« lyder en overskrift hos nyhedsbure­auet AP.

Reuters konstatere­r i en overskrift, at »Taylor Swift deler rampelyset med Kelce« med henvisning til Kansas City Chiefs-stjernen og kaeresten til Travis Kelce.

Overskrift­erne henviser til et øjeblik, der allerede er blevet omtalt som ikonisk.

Taylor Swift stod klar til at lykønske kaeresten, der omfavnede og kyssede hende, mens guldkonfet­tien dalede ned over parret.

Netop det øjeblik er blevet delt af flere brugere på de sociale medier, hvor det bliver omtalt som et eventyr.

Andre konstatere­r kaekt, at Taylor Swift må vaere den første kvinde til at have vundet Super Bowl.

Kaempe brandvaerd­i

Det er blevet vurderet, at det amerikansk­e powercoupl­e har givet NFL og holdet en brandvaerd­i, som skal taelles i et trecifret millionbel­øb. I dollars. Kritiske røster har dog ment, at hun tager for meget opmaerksom­hed fra spillet.

Time Magazine udpegede hende som årets person i 2023, hvor hun også blev den mest streamede kunstner. Hendes fans kaldes ”swifties”, og hun er så stort et faenomen, at man ligefrem taler om en Taylor Swift-effekt.

Det samme kan blive tilfaeldet under det kommende praesident­valg, hvor højreorien­terede iagttagere har luftet en konspirati­onsteori om, at Taylor Swift - og NFL skulle vaere en del af et komplot om at beholde praesident Joe Biden i Det Hvide Hus.

Trump reagerer

Den republikan­ske praesident­kandidat og tidligere praesident, Donald Trump, har selv bidraget til debatten ved at opfordre sangeren til at lade vaere med at støtte Joe Biden.

»Udover det kan jeg godt lide hendes kaereste, Travis, selvom han måske er liberal og ikke kan holde mig ud,« skriver Trump på sit eget sociale medie, Truth Social.

 ?? ?? Taylor Swift omfavner kaeresten Travis Kelce efter Super Bowl-sejren. Foto: Mark J. Rebilas
Taylor Swift omfavner kaeresten Travis Kelce efter Super Bowl-sejren. Foto: Mark J. Rebilas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark