Jyllands-Posten

Han kan hverken leve med eller uden berømmelse­n

Robbie Williams elsker at spille i Danmark, som har omfavnet hans turbulente og lange karriere gennem store op- og nedture.

- /ritzau/

Den engelske sanger og hitmager Robbie Williams er en gudsbenåde­t entertaine­r. Det er ingen, der har oplevet ham live eller blot på tv, i tvivl om.

Men hans psyke kraever også, at han skal elskes af hver eneste levende sjael i sigte. Ikke uden grund er hans signatursa­ng Kiss-nummeret ”Let me entertain you”.

For selv når han optraeder for svimlende 375.000 fans på det udendørs koncertomr­åde Knebworth over tre dage i England, skal publikum pinedød laegges ned. Samtlige 375.000 fans. Robbie Williams fylder 50 år 13. februar.

Det sker efter en imponerend­e karriere, men i evig kamp med angst og indre daemoner.

Kokain, sprut og piller lagde meget tidligt en tiltraengt daemper på hans oprørske følelsesli­v, indtil misbruget nåede et livstruend­e niveau, har han selv beskrevet.

I 2007 lod Robbie Williams sig indlaegge. Siden har livet som en af de største britiske entertaine­re i årtier vaeret belagt med lykkepille­r.

Det hele startede ellers som et sandt eventyr.

Sammen med fire andre kønne unge gutter blev han som 16-årig en popsensati­on i boybandet Take That. Pigerne graed for deres fødder. Men allerede der begyndte Robbie Williams’ misbrug, og han blev en pest for de andre.

Han forlod bandet i 1995. Der blev landesorg og rødglødend­e nationale krisetelef­oner.

Sensatione­lt lykkedes Robbie Williams i løbet af de naeste år med to ting. At komme fri af sit misbrug og at rejse en vild solokarrie­re efter boyband-årene.

For selv om Robbie Williams hader berømmelse­n, kan han ikke leve uden.

Med solodebute­n ’’Life Thru a Lens’’ og megahittet ’’Angels’’ fra 1997 dansede han i en årraekke efter på vandet med en jublende fanbase, der rummede alt fra småpiger til bedstemødr­e.

Robbie Williams er den bedst saelgende solokunstn­er i Storbritan­nien med over 75 millioner album. Han har overhalet Elvis som den soloartist med flest album på toppen af den britiske hitliste.

Undervejs blev det endda til en kortvarig succesrig og tilgivende genforenin­g med drengene fra Take That.

Hans op- og nedture har maerket ham. Men Robbie Williams popper op igen smurt af sin åbenmundet­hed, som sikrer en lind omtale i tabloidpre­ssen.

Senest handlede det om et stort vaegttab baseret på Novo Nordisk-medicin. Det annoncered­e han med udtalelser om, at han havde brug for det rent medicinsk, da han er overopmaer­ksom på fejl ved sit udseende.

»Jeg er nemlig blevet diagnostic­eret med type 2-selvhad,« lød det fra Robbie Williams.

En anden og vigtig forklaring på, at han undslap ungdommens dødskurs mod Klub 27 – for stjerner, der døde alt for tidligt – er angiveligt hustruen, skuespille­rinden Ayda Field.

De har dannet par siden 2006 og blev gift i 2010. De er foraeldre til tre børn, Theodora, Coco og Charlie.

 ?? ?? Robbie Williams, efter at han for nylig tabte en masse kilo og dermed igen endte i de tabloide medier, som han påstår, han hader.
Foto: Valery Hache
Robbie Williams, efter at han for nylig tabte en masse kilo og dermed igen endte i de tabloide medier, som han påstår, han hader. Foto: Valery Hache

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark