Jyllands-Posten

Amerikaner­ne har mere tillid til Donald Trump, når det gaelder styring af økonomien

Amerikaner­ne tror mere på Donald Trumps styring af økonomien end den nuvaerende praesident Joe Biden. Det viser nye målinger.

- EMIL WEIS emil.weis@jp.dk

I svaere tider er der brug for en sikker hånd på økonomien. Og selvom økonomien er begyndt at se bedre ud i USA, så mener amerikaner­ne, at bilen kører den forkerte vej.

Donald Trumps hånd er ifølge 42 pct. af amerikaner­ne den mest sikre - kun 31 pct. har mest tillid til Joe Bidens styring af økonomien.

Det viser en ny undersøgel­se lavet af Financiel Times og University of Michigan Ross School of Buisness.

Tilliden til Donald Trumps styring af økonomien sker selvom amerikaner­ne generelt er blevet en lille smule mere tilfredse med deres økonomiske situation. Siden november er der 3 procentpoi­nt faerre, der rapportere­r, at de kun lige overlever økonomisk.

Inflatione­n er faldet

Til gengaeld mener over halvdelen af de adspurgte, at grunden til de stigende priser skyldes store virksomhed­er, der udnytter situatione­n med stigende inflation.

Joe Bidens problemer med at overbevise amerikaner­ne om sin økonomiske politik sker, selvom inflatione­n i USA er faldet med 3 procentpoi­nt det sidste år til 3,4 pct. i december.

Det aendrer ikke på, at 46 pct. af amerikaner­ne mener, at Joe Biden har skadet økonomien. De dårlige målinger for Joe Biden kommer oven på sidste uges rapport, der konkludere­de, at der ikke var grundlag for at rejse sigtelse mod Biden om hans håndtering af klassifice­rede dokumenter. Men den 345 sider lange rapport satte store spørgsmåls­tegn ved praesident­ens hukommelse. Det skriver DR.

Amerikaner­ne er heller ikke glade for USA’s støtte til Ukraine. Naesten halvdelen af de adspurgte mener, at USA bruger for mange penge på støtte til ukrainerne.

Undersøgel­sen er foretaget fra d. 2-5 februar af North Star Opinion Research og 1006 vaelgere er blevet adspurgt. Der er en statistisk usikkerhed på +/- tre procentpoi­nt.

 ?? ?? 21 pct. af de adspurgte i undersøgel­sen har hverken tillid til Donald Trump eller Joe Bidens styring af økonomien. Foto: Saul Loeb og Timothy A. Clary/AFP
21 pct. af de adspurgte i undersøgel­sen har hverken tillid til Donald Trump eller Joe Bidens styring af økonomien. Foto: Saul Loeb og Timothy A. Clary/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark