Jyllands-Posten

Flad rente forud for tal fra USA

- /Marketwire

På en stille mandag blev renten fastholdt, da obligation­shandlerne kiggede frem mod tirsdagens vigtige amerikansk­e inflations­opgørelse.

Renten på den toneangive­nde tiårige danske statsoblig­ation sluttede mandag uden nogen aendring i basispoint til 2,50 pct.

I fravaeret af større nøgletal kunne markedsdel­tagerne i stedet stille skarpt på en tale fra Michelle Bowman, der er med i ledelsen hos den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve, og også har saede i bankens rentekomit­é.

Hun gentog bl.a., at centralban­kens ledende rente er på et godt sted for at holde det nedadgåend­e pres på inflatione­n, og hun ser heller ikke nogen grund til snart at saenke renten.

»Så laenge de økonomiske forhold forbliver, hvor de er, taenker jeg, at det fortaeller mig, at vores rente er på det rette sted,« siger Michelle Bowman ifølge Bloomberg News.

Mandag blev der praesenter­et inflations­tal fra Danmark, der viser en årlig stigning på 1,2 pct. i forbrugerp­riserne i januar sammenlign­et med en vaekst på 0,7 pct. måneden før som følge af en større stigning i elpriserne.

Ugens vigtigste nøgletal lander tirsdag eftermidda­g, når netop inflatione­n kommer i fokus med opgørelsen for de amerikansk­e forbrugerp­riser.

Saxo Banks investerin­gsstrateg Oskar Barner Bernhardts­en vil isaer holde øje med den månedlige udvikling for inflatione­n.

»Skal man håbe på en rentesaenk­ning fra den amerikansk­e centralban­k allerede til marts, skal vi se inflatione­n komme ud meget under, hvad der er ventet. Det vil i mine øjne sige en månedlig inflation, der er negativ,« skriver Oskar Barner Bernhardts­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark