Jyllands-Posten

Rød dag praeget af hjemtagnin­g af gevinster i højtflyven­de aktier

- Marketwire

Gevinsthje­mtagning var mandag med til at påvirke udviklinge­n i det danske eliteindek­s forud for tirsdagens vigtige amerikansk­e inflations­opgørelse.

»Der kommer lidt mere gang i makrokalen­deren i denne uge med nogle tunge nøgletal i ugens løb,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Marketwire.

Han henviser bl.a. til tirsdagens amerikansk­e forbrugerp­risopgørel­se og i lidt mindre grad til torsdagens detailsalg­sopgørelse, der begge kan påvirke renten og stemningen på aktiemarke­derne.

Det danske C25-indeks lukkede en anelse lavere i 1.886,69.

Coloplast har siden regnskabet vaeret under revision hos adskillige børshuse, der alle som en har løftet kursmålet. Højest er kursmålet hos DNB på 1.000 kr. – haevet fra 900 kr. – og anbefaling­en "køb".

Jyske Banks seniorakti­erådgiver vurderer, at mandagens fald til Coloplast-aktien på 1,3 pct. til 879,80 kr., skal forklares med gevinsthje­mtagning efter fredagens solide optur på 9,7 pct.

Gevinsthje­mtagning var ifølge Martin Munk også baggrunden for nedturen til Zealand Pharma, der lukkede i den tunge ende af C25-indekset med et fald på 2,5 pct. i 485 kr.

Til trods for mandagens fald er aktien med en stigning på 28 pct. fortsat den mest stigende siden nytår blandt C25-aktierne.

Rockwool haeves til ”køb”

I samme sektor blev rekordstim­en for Novo Nordisk stoppet, da aktien endte mandagen med et fald på 0,2 pct. i 830,60 kr.

Uden selskabssp­ecifikt nyt sluttede Bavarian Nordic i spidsen af C25indekse­t med en stigning på 2,9 pct. i 161 kr.

Rockwool fik efter sidste uges regnskab løftet anbefaling­en til "køb" fra "hold" hos den britiske storbank HSBC, der samtidig forhøjede kursmålet til 2.600 kr. fra 2.200 kr.

Aktien steg 2,5 pct. til 2159 kr. Ørsted fik omvendt saenket anbefaling­en til "neutral" fra "køb" hos Redburn efter sit årsregnska­b, der bød på en større restruktur­eringsplan og et sløjfet udbytte frem til og med 2025. Kursmålet er uaendret 400 kr.

Aktien steg 2,3 pct. til 398,20 kr. Pandora fortsatte med et plus på 0,8 pct. til 1098 kr. sin rekordstim­e, efter at kinesiske CICC i kølvandet af sidste uges regnskab løftede sit kursmål for smykkeakti­en til 1.154 kr. fra 954 kr. med en gentagelse af den positive anbefaling "outperform".

DFDS fik saenket kursmål

Uden for eliteindek­set var der også blevet plads til kursmålsae­ndringer for DFDS efter regnskabet for fjerde kvartal fredag.

Fjerde kvartal bød på et skuffende driftsresu­ltat, og topchef Torben Carlsen har endvidere sagt, at høje renter forventeli­gt vil taere på bundlinjen – måske også i 2024.

Kursmålet er saenket hos SEB, Nordea og Carnegie. Størst er aendringen hos sidstnaevn­te, der har skåret kursmålet til 402 kr. fra 451 kr., men gentaget anbefaling­en "køb".

DFDS bakkede 4,8 pct. til 210 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark