Jyllands-Posten

»Hvis vi kan holde en overskudsg­rad på 6 til 8 pct. i 2024, vil jeg kalde det bestået«

Thomas Bendixen, der er blevet topchef i traegulvpr­oducenten Junckers, kan på en køretur i Europa se en raekke byggerier, som virksomhed­er, han har arbejdet for, har vaeret med til at skabe.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

Det giver mig en energi og en balance, jeg ikke havde før, at se børnene en halv time om morgenen og til aftensmad og at kunne hente dem til sport. THOMAS BENDIXEN, ADM. DIREKTØR I GULVPRODUC­ENTEN JUNCKERS

Thomas Bendixen har brugt de seneste fem år på mandag morgen at køre til et direktørjo­b i Rendsborg i det nordlige Tyskland for først at vende hjem fredag aften til sin familie i Lyngby nord for København.

»Det har vaeret et kaempe afsavn med kone og fire børn i Lyngby,« siger Thomas Bendixen om at arbejde langt vaek fra familien.

»Det havde jeg ikke lyst til at fortsaette med.«

Familiebal­ancen er nu blevet genoprette­t. Thomas Bendixen, der i Rendsborg var topchef i ACO Group, er blevet adm. direktør i gulvproduc­enten Junckers i Køge. Nu er der en time til og fra hjemmet i Lyngby, hvor han bor med sin hustru, Darci Bendixen, og parrets fire børn. Det er Stella på otte år, 10-årige Annika, Jonas på 14 år og 16-årige Max.

»Det giver mig en energi og en balance, jeg ikke havde før, at se børnene en halv time om morgenen og til aftensmad og at kunne hente dem til sport.«

Gamle gulve kommer retur

Det konstatere­r Thomas Bendixen, mens han går rundt i de enorme produktion­sfacilitet­er i Køge, hvor man naesten kan smage den svedne lugt af savsmuld.

Han har 25 års erfaring inden for industribr­anchen. Han holder af, at der kommer en råvare ind og et produkt ud, og at der er fokus på både design og kvalitet. Og så holder Thomas Bendixen af, at industrien leverer produkter med en lang levetid.

Han haever sin stemme for at overdøve lyden af maskiner, der flytter, forarbejde­r og foraedler de enorme traestamme­r.

»Vi arbejder på et koncept, hvor vi tager 50 år gamle gulve retur til fabrikken. Dem kan vi behandle og servicere og saelge med fuld garanti igen. Det er da en vinderhist­orie.«

Thomas Bendixens første job var i Velux-koncernen, som producerer vinduer.

Siden har han vaeret regionsdir­ektør i den tyske industrivi­rksomhed Fischer, der laver fastgørels­essystemer, og efterfølge­nde kommerciel direktør i Flügger, der producerer maling. Senest

var han som førnaevnt direktør i den tyske industrivi­rksomhed ACO Group, der producerer afløbsrend­er.

Mange år i udlandet

Med den baggrund kan han køre rundt i Europa og se byggerier, som de virksomhed­er, han har vaeret i, var med til at skabe.

»Som murer siger du ikke bare til dine børn, at du laegger én sten oven på en anden. Du siger, at du er med til at bygge katedralen, der skal stå i mange år. Den tankegang tiltaler mig meget,« siger han.

Den 50-årige Thomas Bendixen har brugt omtrent halvdelen af sit liv i udlandet.

Oprindelig­t er han fra Esbjerg, men han voksede også op i Tyskland og Belgien, hvor faren, der arbejdede inden for forsvaret, var udstatione­ret. Årene i Belgien gav kundskaber i fransk, der betød, at Thomas Bendixen kunne indtage rollen som tolk på messer, hvor faren efter sin karriere i Forsvaret solgte maskiner til traeindust­rien.

Som ung havde faren vaeret tømrer og lagde, fortaeller Thomas Bendixen, blandt andet gulve fra Junckers.

Trods sine mange år i udlandet opfatter Thomas Bendixen Vestjyllan­d som sin hjemstavn – han bruger dog det tyske ord Heimat. Her bor hans foraeldre stadig, og i Vestjyllan­d har familien sommerhus.

At Junckers er en betydelig mindre virksomhed end den tyske, han kommer fra, ser Thomas Bendixen som en fordel:

»Det gør, at jeg kan komme taettere på kollegerne og kunderne.«

I 2018 blev Junckers opkøbt af Jysk Fynsk Kapital efter en årraekke med resultater under gulvhøjde.

Virksomhed­en gik fra at vaere Køges største arbejdspla­ds til at gå i betalingss­tandsning med en trecifret milliongae­ld.

Største forretning er sport

Junckers laver omtrent en million kvadratmet­er gulv årligt. Det er betydeligt mindre end tidligere, men det går igen den rette vej, lyder det fra Thomas Bendixen:

»Hvis vi kan holde en overskudsg­rad på 6 til 8 pct. i 2024, så vil jeg kalde det bestået. Samtidig regner vi med en vaekst i omsaetning­en i de kommende år.«

Junckers saelger traegulve til erhverv og private og lakering til gulvene. Men det største forretning­sben er sportsverd­enen, der fylder omtrent

halvdelen af virksomhed­ens indtjening.

Senest har Junckers sikret sig en aftale med det internatio­nale basketforb­und, FIBA, om at levere gulvene til OL, VM og EM. Og på det amerikansk­e sportsmark­ed er der enorme muligheder, er vurderinge­n fra Thomas Bendixen.

Han er tidligere cykelrytte­r, og som ung var han på landsholde­t i svømning med 200 meter butterfly som foretrukne disciplin og en OLdeltagel­se som mål.

Så langt kom han aldrig, men sporten sikrede ham et stipendium til en uddannelse i USA. Her mødte han Darci.

 ?? ?? Thomas Bendixen har haft en direktørro­lle i flere industrivi­rksomheder. Nu er han blevet topchef i Junckers. Foto: Junckers
Thomas Bendixen har haft en direktørro­lle i flere industrivi­rksomheder. Nu er han blevet topchef i Junckers. Foto: Junckers

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark