Jyllands-Posten

Festival vil samle 100.000 kroner ind til godt formål — men nu haenger den i en tynd tråd

Tre østjyder har brugt adskillige frivillige timer på at stable en velgørende festival på benene i Aarhus, men lav interesse kan saette en stopper for det hele, før første koncert er begyndt.

- JONAS WREDE HANSEN Aarhus Onsdag jonas.w.hansen@dinavis.dk

Bands er annonceret, lyd- og lysfolk er sat i sving, og kunstgraes, street food-boder samt bordebaenk­esaet er fundet frem for at skabe de helt rette festivalra­mmer hos Savvaerket i Højbjerg.

I måneder har ”Den Første Festival” vaeret på tegnebraet­tet. Konceptet er en dag med forskellig­e koncerter, hvor hele overskudde­t er tiltaenkt Headspace i Aarhus for at støtte udsatte unge. Men blot få uger før den velgørende festival er planlagt til at få debut, er den i fare for slet ikke at blive til noget.

Billetsalg­et har nemlig vaeret noget skuffende, skriver arrangører­ne på festivalen­s Facebook-side.

»Vi giver festivalen en kort chance for at overleve,« fortsaette­r arrangører­ne i opslaget og uddyber, at hvis der ikke er solgt flere billetter inden på fredag, den 16. februar, bliver håndklaede­t kastet i ringen.

»En god sag«

Bag festivalen står de tre østjyder Allan Ensøe Borresen fra Randers, Mai Koehler Jensen fra Herskind og aarhusians­ke Pia Jensen. Sidstnaevn­te fortaeller, at hun og de to andre har lagt adskillige frivillige timer i planlaegni­ngen af festivalen siden sensommere­n sidste år.

»Det har vaeret omfattende, selvom vi har nogle kontakter, vi kan traekke på, fordi vi selv synger og spiller musik på fritidspla­n,« fortaeller Pia Jensen.

Ni bands har sagt ja til at stille op, ligesom profession­elle lyd- og lysfolk arbejder gratis. Det hele for at støtte den gode sag, som også er årsagen til, at de tre østjyder har lagt så mange kraefter i projektet.

»Vi hørte om Headspace, og så var vi ikke i tvivl om, at vi havde lyst til at støtte det. Derfor besluttede vi os for, at vi ville saette denne festival op,« fortaeller Pia Jensen og oplyser, at hverken hun eller de to andre medarrangø­rer har nogen tilknytnin­g til organisati­onen, der hjaelper udsatte unge.

»Jeg havde aldrig hørt om Headspace før sidste år, men vi er alle foraeldre til unge, og man hører hele tiden, at hvis unge mennesker har brug for at komme til psykolog eller psykiater, kan de gå og vente i månedsvis. Der ser jeg Headspace som et sted, hvor der bliver holdt hånden under en, så man ikke bare haenger i luften. Det er er en god sag, som jeg gerne vil støtte,« lyder det fra Pia Jensen.

»Helt unikt«

Derfor tog de tre østjyder sidste år kontakt til Headspacea­fdelingen i Aarhus for at fortaelle, hvad de havde af planer. Og her er man meget overvaelde­t over interessen.

»Vi er selvfølgel­ig meget beaeret over det, de gerne vil med festivalen. Vi synes altid, at det er skønt, hvad frivilligh­eden kan, og det er jo også sådan, vi arbejder hos os,« fortaeller Anders Friche, som er centerchef hos Headspace i Aarhus.

Han fortaeller, at det ikke er første gang, at kulturelle arrangemen­ter støtter Headspace

økonomisk, men han kalder det »helt unikt« den måde, som de tre østjyder gør det med festivalen i Aarhus.

»Det, at de vil stable et arrangemen­t på benene fra bunden for at støtte os, har vi ikke prøvet før. Det er fedt, at de vil bruge så meget energi på det,« fortsaette­r Anders Friche, som ligeledes håber, at festivalen bliver til noget, så der kommer en donation til Headspace:

»Vi er jo i tvivl om, hvad beløbet bliver, men det skal bruges, så det kommer frivilligh­eden og de unge mennesker til gavn.«

Har ikke fortrudt

Pia Jensen oplyser, at festivalen har kapacitet til 1.100 mennesker hos Savvaerket, som naesten har stillet rammerne til rådelighed gratis:

»Der er blot personale, som skal lønnes, så der kan blive en ret stor sum til Headspace. Vi har regnet ud, at hvis alle billetter bliver solgt, og der bliver købt det forventeli­ge antal drikkevare­r, så kan vi aflevere omkring 100.000 kroner,« fortaeller Pia Jensen.

Det kraever selvfølgel­ig, at der kommer gang i billetsalg­et i denne uge, men selvom hun har brugt en del fritid på projektet, så fortryder hun det ikke.

»Nej, det gør jeg ikke. Men jeg tror ikke, at der kommer festival naeste år. Vi er jo bare almindelig­e mennesker, som gør det her i vores fritid,« fortaeller hun.

 ?? ?? Pia Jensen fra Årslev er ikke i tvivl om, at overskudde­t fra "Den Første Festival" skal gå til Headspace i Aarhus, hvis festivalen altså bliver til noget. Privatfoto
Pia Jensen fra Årslev er ikke i tvivl om, at overskudde­t fra "Den Første Festival" skal gå til Headspace i Aarhus, hvis festivalen altså bliver til noget. Privatfoto
 ?? ?? Tre østjyske arrangører bag velgørende festival håber, at den bliver til noget, men det kraever, at der bliver solgt nok billetter i denne uge. Arkivfoto
Tre østjyske arrangører bag velgørende festival håber, at den bliver til noget, men det kraever, at der bliver solgt nok billetter i denne uge. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark