Jyllands-Posten

Nedskaerin­ger i SFO’erne skaerer i familierne

Aarhusians­ke børnefamil­ier flygter fra kommunen. Hvorfor forringer et flertal i byrådet så deres vilkår med nedskaerin­ger?

- HENRIK ARENS Byrådsmedl­em (ufp)

Naturligvi­s skal vi ikke skaere i SFO’ernes åbningstid­er.

Christians­borg vil have, at vi arbejder mere og mere. I Aarhus bruger mange familier meget tid på transport til og fra arbejde og daginstitu­tion og skoler. Når familierne så endelig har hentet børnene, skal de lige med en graedende unge under armen forbi Netto og købe ind til pasta med kødsovs. Det er en hverdag mange familier i Aarhus sikkert kan nikke genkendend­e til.

Men åbenbart ikke Socialdemo­kratiet, SF, Konservati­ve, Radikale Venstre, Danmarksde­mokraterne og Venstre. De har nemlig stemt ja til at skaere i SFO’ernes åbningstid­er.

Jeg bliver først og fremmest aergerlig, når jeg ser dem stemme for forslaget, selvom de siger, at de er imod. Og saerligt når man ser de få hundredtus­inder kroner, de reelt sparer. De kunne let vaere fundet andre steder, taget i betragtnin­g hvor mange familier, der bliver påvirket at denne besparelse. Kommunalpo­litik er ikke i lige så udpraeget grad praeget af de samme blokke og ideologier som på Christians­borg. Nej her, ude i kommunerne, handler det oftest om at skabe den bedste velfaerd for borgerne.

bare ikke ved at skaere i SFO’ernes åbningstid­er. Og da slet ikke når taksterne samtidig stiger. Det er basal velfaerd, der bliver skåret i.

Hvad bliver det naeste?

Vi skal passe på med at gå på kompromis med de basale velfaerdsy­delser. Saerligt i en tid, hvor

Det gør vi

familierne kaemper for at få deres hverdag til at haenge sammen. Stress er blevet en folkesygdo­m, og for mange unge mistrives.

I stedet for at forringe familierne­s vilkår skal vi forbedre dem. Jeg har f.eks. laenge kaempet for, at de familier, der ønsker at passe deres eget barn lidt laengere, skal kunne få et tilskud til dette, ligesom man kan i 82 andre kommuner. Alt efter hvor stort et tilskud, man beslutter sig for, kan det maksimalt blive 80 pct. af, hvad en institutio­nsplads koster.

Vi ser allerede i Aarhus, hvordan børnefamil­ierne flygter fra Aarhus for at bosaette sig i nabokommun­erne. Det er der selvfølgel­ig flere grunde til, men det hjaelper hvert fald ikke at forringe familierne­s vilkår for at få passet deres børn.

Modsat Socialdemo­kratiet, der

åbenbart mener, at vores fornemmest­e opgave som borgere er at tjene velfaerdss­taten, til vi falder om i hamsterhju­let, så mener jeg, at velfaerdss­taten er til for vores skyld og skal sikre os alle det bedst mulige liv.

Nej tak til nedskaerin­ger på familieomr­ådet og nej tak til Socialdemo­kratiets ønske om, at vi alle skal passe i det samme hamsterhju­l og ”tjene” staten.

Mennesker og familier er forskellig­e, derfor skal vi politikere skabe de bedste rammer for, at familierne kan leve, som de ønsker og som det er bedst for netop deres familie.

 ?? ?? Byrådspoli­tiker Henrik Arens frygter, at børnefamil­ier vil fortsaette med at forlade Aarhus.
Foto: Rikke Kjaer Poulsen
Byrådspoli­tiker Henrik Arens frygter, at børnefamil­ier vil fortsaette med at forlade Aarhus. Foto: Rikke Kjaer Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark