Jyllands-Posten

Borgmester møder kritik i sag om Borup Skole

Efter at Køges borgmester i går såede tvivl om håndtering­en af sagen fra Borup Skole, møder hun nu selv kritik.

- MAGNUS HELMS magnus.helms@jp.dk

I et opslag på Facebook mandag skrev borgmester i Køge kommune, Marie Staerke (S), blandt andet:

»Noget kunne tyde på, at en del af opfølgning­en på sagerne, som forvaltnin­g og ledelse kender til, kunne vaere håndteret bedre overfor resten af foraeldreg­ruppen og øvrige elever.«

Hendes opslag møder nu kritik fra borgere. I kommentars­poret på borgmester­ens Facebook-opslag er kritikken nemlig ikke kun henvendt til skolens håndtering af sagen. Marie Staerke selv bliver også overdaenge­t med kommentare­r, der blandt andet saetter spørgsmåls­tegn ved, hvorfor hun først er gået ind i sagen, efter den har fået mediebevåg­enhed.

Kritikken rettet mod Køges borgmester kommer ikke kun fra borgere på Facebook. Dansk Folkeparti­s tidligere formand Pia Kjaersgaar­d skrev sådan her på det sociale medie X i går aftes:

»Det kører ikke rigtig godt for dig i Køge Marie Staerke. Først var det plejehjem, hvor der var elendige ledelsesfo­rhold. Og nu systematis­k vold overfor eleverne på en af kommunens skoler. Holder du ikke øje med, hvad der sker i din kommune? Du er borgmester og har ansvar.«

Sagen fra Borup Skole i Køge Kommune har fået flere politikere til at reagere. Konservati­ves finansordf­ører Rasmus Jarlov, der er på sygeorlov fra Folketinge­t, har også reageret på sagen på det sociale medie X. Han skriver blandt andet:

»Den måde Borup Skole håndterer så grove voldtagend­e og voldelige børn risikerer at føre til selvtaegt.«

Børne- og undervisni­ngsministe­r Mattias Tesfaye (S) fortaeller, at han vil få et overblik over, om sagen om Borup Skole er enestående. Han vil derfor raekke ud til alle landets kommuner, for at finde ud af, om Borup Skole er et enestående tilfaelde. Det fortaeller han til TV 2 tirsdag morgen.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Køges borgmester Marie Staerke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark