Jyllands-Posten

I jamrer over manglende naturnatio­nalparker. Hvorfor smadrer I så selv naturen? Har jeres hykleri ingen graenser?

- SISSE DALSGAARD Tidl. forstander, Frøstrup ikke

vores magtfuldko­mne statsminis­ter på landsdaekk­ende tv og efterlyser vredt moral og ansvar af ejerne af Nordic Waste. Tror hun, vi alle har glemt hendes egen manglende ansvar i minksagen, hvor hun tilmed frikendte alle embedsmaen­d, der handlede i sagen?

Nu kommer der så i JP 11/2 en ynkelig efterlysni­ng af nationalpa­rker i Danmark fra Marianne Bigum (SF), Ole Birk Olesen (LA), Mette Abildgaard (K), Søren Egge Rasmussen (EL), Zenia Stampe (R) og Torsten Gejl fra Alternativ­et.

Bortset fra Enhedslist­en skulle de andre fem måske lige gå tilbage til deres partifaell­er samt Socialdemo­kratiet, Venstre, Moderatern­e og Dansk Folkeparti, for med hvilken ret har de stemt for at ødelaegge et af de skønneste steder i Danmark med fem kaempevind­møller på 450 meter?

500 hektar traeer faeldes, klitter jaevnes med jorden, og i stedet kommer der beton svarende til fem fodboldban­er.

I Thy er der et helt unikt dyreliv. I min have ser jeg rådyr, raeve, fiskehejre­r og harer, og der er så stille, at jeg om natten kan høre krondyrene kalde.

Jeg ser musvåger og tårnfalke for ikke at forglemme rider, suler, lunder og mallemukke­r på Danmarks eneste fuglefjeld, Bulbjerg. Er det simpelthen bare lige meget?

Her er et meget specielt socialt liv med en velfungere­nde skole og en rigtig god købmand.

Alle kerer sig om hinanden på en måde, jeg aldrig har oplevet andre steder – og slet ikke i Aarhus, hvor jeg er født.

Da jeg valgte at flytte til Thy, var en af de fantastisk­e oplevelser at kunne se stjernerne i vores utrolige univers med det blotte øje, fordi her er mørkt, når det er mørkt – i modsaetnin­g til i byen. Mørket er her kåret som et af de få steder i verden som Dark Sky Park. Er det lige meget?

mange usandheder frem under og efter den proces, der er foregået, bl.a. om hvor mange mennesker dette vanvid vil gå ud over. Frøstruple­jren taelles pludselig som en enhed. Der bor altså 100 mennesker i lejren i 60 huse, og så er der alle vi andre, der arrogant bliver ignoreret og tromlet ned. Er det lige meget?

Måske skulle folketings­medlemmern­e laese debatten i Jyllands-Posten meget grundigt. Her skrev bl.a. Kaj Lindvig, tidligere ansat i

Der er kommet

vindmøllei­ndustrien, nu Green Power Danmark, at Østerild kun er den naestbedst­e placering, og der intet er i vejen for at anbringe testmøller­ne på havet, som er deres fremtidige placering. Og andre har skrevet gode indlaeg i JP om problemern­e hos os, bl.a. laege i Frøstrup Jens Tilma i mandagsavi­sen.

passer rigtig godt på naturen i Thy. Alle går ind for, at vi skal passe på vores jord, men det burde også gaelde medlemmern­e i Folketinge­t. Hvor er den efterlyste biodiversi­tet? Er det lige meget? Moral er godt, men dobbeltmor­al er dobbelt så godt.

Alle, jeg kender,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark