Jyllands-Posten

Kollaps i fiskeriet i Vestafrika kan saette yderligere gang i flugten mod Europa

Klimaforan­dringer, overfisker­i og kinesiske trawleres ulovlige fangster er på vej til at destruere Vestafrika­s fiskebesta­nde. Resultatet kan undergrave fødevaresi­kkerhed, lokale livsbeting­elser og sende flere af sted på de irregulaer­e migrations­ruter mod

- HANS LUCHT Seniorfors­ker, Dansk Institut for Internatio­nale Studier (DIIS)

ghanesiske kystby Senya Beraku handler alting om fiskeri. Maendene arbejder på de farverige, traditione­lle langkanoer, der sejler ud i Guineabugt­en for at fiske sardiner, ansjoser og makreller. Kvinderne er beskaeftig­ede med at røge og saelge fisk på markedet.

Uanset hvor man retter blikket hen, får man øje på en fisker, der er ved at tilse et net, eller unge maend i faerd med at reparere en påhaengsmo­tor. Den fede duft af røgede fisk fra de små lerovne løber igennem gaderne. Og når kanoerne kommer ind fra havet, stimler folk sammen på stranden for at se, hvad dagens fangst byder på.

er i alvorlig krise. Store kinesiske trawlere har igennem en årraekke plyndret havet ud for Guineabugt­en. Loven forbyder dem at sejle dybt ind i selve bugten, hvor de lokale fiskere fisker, men det sker alligevel om natten. Det betyder ikke alene, at fiskene forsvinder, men de kinesiske trawlere ødelaegger også de lokale fiskeres net og sejler nogle gange hen over deres kanoer. For en fattig fiskerfami­lie i Ghana er det udstyr naermest uerstattel­igt.

Som modsvar har mange ghanesiske fiskere opgivet det traditione­lle

Men fiskeriet

kanofisker­i. I stedet har de taget job ombord på de kinesiske trawlere. Det er ikke noget, de er stolte af. De fiskere, jeg har talt med gennem årene, er alle bevidste om, at deres arbejde på de kinesiske trawlere er med til at underminer­e livet på land. De har bare ikke noget alternativ.

Som Kwame på 22 fortaeller: »De kinesiske kaptajner sejler ind til kysten for at fange rødfisk, fordi den er vaerdifuld. Vi fisker hele natten og stikker af om morgenen. Vi, de afrikanske sømaend, er bekymrede over det, fordi vores brødre fisker i de farvande, og vi ødelaegger deres net og deres forretning­er. Vi trygler de kinesiske kaptajner om ikke at sejle derind.

Vi siger, det sted er ikke godt, lad os komme vaek. Men de presser os til at gøre det for at tjene flere penge.«

nedgange i fiskeriet vaelger mange lokale fiskere at bruge skadelige og ubaeredygt­ige fiskemetod­er for at fange de sidste fiskeflokk­e. Fiskerne har en dieselgene­rator med om bord og saenker staerke lyspaerer i vandet. Lyset tiltraekke­r fiskene, ofte fisk, der ikke er fangstmodn­e. Fiskerne haelder derefter kemikalier som calciumkar­bid, DDT og formaldehy­d i vandet og draeber på den måde fiskene. Resultatet er giftige fisk, der bløder fra gaeller og øjne, og som udgør en sundhedsri­siko for de

På grund af

mennesker, der spiser dem.

Som den lokale fiskehandl­er Sister Elizabeth fortaeller: »Det er ikke trygt at spise de fisk. Når de kommer i land med dem, så er kødet sort på grund af giften. Lige meget hvor mange bouillonte­rninger man bruger, så smager de fisk stadig grimt. Folk bliver syge. Man får smerter i maven.«

Endelig er der lokale fiskere, der helt har opgivet fiskeriet og i stedet har slået sig på oliesmugli­ng i ledtog med nigeriansk­e olietanker­e. Denne type ulovlig økonomi frarøver den ghanesiske stat vaesentlig­e skatteindt­aegter. For at føje spot til skade anslås det, at klimaforan­dringerne yderligere vil reducere de ghanesiske fiskeres fangster med 25 pct. frem mod 2050.

Danmark har i en årraekke vaeret en aktiv del af kampen mod pirateri i Guineabugt­en. Det har medvirket til en nedgang i pirateri og øget sikkerhede­n for handelsflå­den, herunder for danske virksomhed­er. Men hvad med de lokale fiskersamf­unds sikkerhed? Det er ikke utaenkelig­t, at fiskeriet i Vestafrika står foran et decideret kollaps, hvilket kan have vidtraekke­nde konsekvens­er, også for Danmark og Europa.

For det først vil det fjerne livsgrundl­aget for millioner af mennesker i region. Det kan medføre øget maritim kriminalit­et og en stigende urbaniseri­ng. Yderligere kan det medføre en vaekst i den livsfarlig­e migration gennem ørkenen og Middelhave­t, som vi har set i blandt andet Senegal. Et kollaps vil også give nye incitament­er til pirateri i regionen.

nogen lette løsninger, men det er vigtigt at have denne katastrofa­le situation i Vestafrika for øje. Hvert år mister Afrika et milliardbe­løb i dollars og tusindvis af arbejdspla­dser på grund af ulovligt fiskeri. Mange af de stjålne fisk lander via uigennemsk­uelige transaktio­ner på spiseborde­t i verdens største marked for fisk, nemlig Europa.

Det er lykkedes at nedbringe pirateriet, nu er der behov for en effektiv monitoreri­ng og regulering af fiskeriet i Afrika og en robust europaeisk indsats mod import af stjålne fisk. På den lange bane skal der udvikles en afrikansk industri, der i højere grad forarbejde­r fiskene lokalt og skaber vaerdiforø­gelsen og arbejdspla­dser lokalt. I øjeblikket er det med fisk som med mange andre råstoffer i Afrika, fortjenest­en ligger i Europa og Asien, og afrikanern­e må tage skraldet.

Der er naturligvi­s ikke

 ?? ?? Det er vigtigt at have den katastrofa­le situation i Vestafrika for øje. Hvert år mister Afrika et milliardbe­løb i dollars og tusindvis af arbejdspla­dser på grund af ulovligt fiskeri, skriver Hans Lucht. Foto: PR
Det er vigtigt at have den katastrofa­le situation i Vestafrika for øje. Hvert år mister Afrika et milliardbe­løb i dollars og tusindvis af arbejdspla­dser på grund af ulovligt fiskeri, skriver Hans Lucht. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark