Jyllands-Posten

Chefredakt­ør er klogere på livet efter tab

Chefredakt­ør Niels Pinborg har løftet sit blik og går ikke ind i små problemer, som han gjorde tidligere.

-

En stor glaede blev erstattet af en kaempe sorg, da chefredakt­ør Niels Pinborg mistede sin ufødte datter sidste år.

Chefredakt­øren på ugebladet Se og Hør fylder 50 år den 14. februar, og han står dermed midt i livet.

»Den milepael, som de fleste kommer til, når de fylder for eksempel 50 år, hvor man lige saetter sig i vindueskar­men og taenker efter, oplevede jeg i efteråret,« fortaeller Niels Pinborg og fortsaette­r:

»Det er en proces, der har slået mig lidt omkuld. Det har givet mig et nyt perspektiv på livet. Jeg taenker mere og mere over, hvad der er vigtigt for mig.«

Konkret har det betydet, at Niels Pinborg ikke går så meget ind i de ting, han beskriver som banale og små problemer.

I de private rammer fylder han livet med gode mennesker, som han holder af og stoler på, mens han på arbejdsfro­nten fokuserer på det vigtigste: en sikker fremtid for ugebladet Se og Hør.

Ikke så mange dilemmaer

Man skulle måske tro, at Niels Pinborg – som chefredakt­ør for et sladderbla­d i over 10 år – har stået over for mange dilemmaer.

Men det er ikke tilfaeldet:

»Jeg synes ikke, at jeg har så mange dilemmaer. Jeg omgiver mig med dygtige mennesker, som sorterer de vaerste og dummeste beslutning­sforslag fra, inden jeg skal tage stilling til dem,« fortaeller han.

Niels Pinborg har haft det godt på sin tidligere arbejdspla­ds på Ekstra Bladet i Politikens

Hus og i sin nuvaerende på Se og Hør ved Aller Media.

Faktisk er det de eneste arbejdspla­dser, han har haft, foruden et halvt år på Metroxpres­s.

»Enten er det, fordi folk ikke ser mig og derfor glemmer at fyre mig, eller også er det, fordi jeg gør et eller andet rigtigt. Jeg har ikke kedet mig på noget tidspunkt i min karriere,« siger Niels Pinborg med et grin.

»Jeg har vaeret så heldig, at jeg hele mit liv har kunnet tage ind på et kontor og lave det, som jeg allerhelst vil,« tilføjer han.

Selv om fremtidspl­aner kan vaere en god retningspi­l, lader Niels Pinborg bevidst kalenderen vaere tom.

»Det, jeg oplevede i efteråret, har laert mig, at det kan gå meget staerkt. Så den plan og strategi, man har lagt for sit eget liv, kan ret hurtigt aendre sig,« siger Niels Pinborg.

Den runde dag skal Niels Pinborg fejre hånd i hånd med kaeresten Sofie Birch i Sydfrankri­g. Sammen har de hunden Carlton.

 ?? Foto: Jesper Sunesen/Aller Media/Free ?? Niels Pinborg tager tingene, som de kommer. Han har erfaret, at den strategi og plan, som man har lagt for sit liv, meget hurtigt kan aendre sig.
Foto: Jesper Sunesen/Aller Media/Free Niels Pinborg tager tingene, som de kommer. Han har erfaret, at den strategi og plan, som man har lagt for sit liv, meget hurtigt kan aendre sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark