Jyllands-Posten

Aktiedukke­rt efter inflations­skuffelse fra USA – Novo satte dog rekord

- /MarketWire/

Skuffende inflations­tal fra USA lag- de pres på aktierne herhjemme tirsdag, hvor C25-indekset bakkede 0,9 pct. til 1.870,42.

Inden inflations­tallene tirsdag eftermidda­g lå indekset naesten uaendret, men et salgspres satte ind, da investorer­ne ikke fik, hvad de håbede på fra USA.

De amerikansk­e kerneforbr­ugerpriser viste sig nemlig at vaere steget mere end ventet i januar med 0,4 pct. fra måneden før, hvilket faktisk var den største stigningst­akt i otte måneder.

Dermed holdt kerneinfla­tionen sig noget skuffende på 3,9 pct., hvor økonomerne havde regnet med et fald til 3,7 pct.

»Inflations­tallene lover ikke godt for snarlige rentenedsa­ettelser fra den amerikansk­e centralban­k, og rentemarke­det reducerede da også sandsynlig­heden for en rentenedsa­ettelse i maj til 42 pct. fra over 70 pct. før inflations­tallene,« skriver chefanalyt­iker Kim Faester fra Jyske Bank i en kommentar.

Håbet om snarlige rentenedsa­ettelser i USA har de seneste måneder vaeret en staerk drivkraft for aktiemarke­det, og en udskydelse af de rentenedsa­ettelser, som mange har gået og ventet på, rammer investerin­gshumøret.

Herhjemme var der fald i 18 af de 24 aktier i C25, hvor Bavarian Nordic klarede sig dårligst med et fald på 3,7 pct. til 155,10 kr.

Coloplast endte desuden 2,7 pct. lavere i 856 kr., men er dog fortsat steget paent siden fredagens kvartalsre­gnskab, der på dagen sendte aktien i vejret med naesten 10 pct.

Genmab, som onsdag efter børslukket­id komme med årsregnska­b, faldt samtidig 2,8 pct. til 1.854,50 kr. Carnegie saenkede mandag eftermidda­g kursmålet for aktien til 2.600 kr. fra 2.750 kr. forud for årsregnska­bet. Finanshuse­t vurderer, at Genmabs prognoseud­melding for 2024 er en "risiko", men at det på den anden side burde vaere kendt. Carnegie har i øvrigt fortsat en købsanbefa­ling for Genmab-aktien.

»Kursfaldet til Genmab springer lidt i øjnene, og jeg synes ikke, at der er nogen super god forklaring på det. Der kan godt vaere en reaktion på analyse fra Carnegie, men det virker dog voldsomt. Men der er i hvert fald enorm spaending om deres prognose for 2024, og der er tydeligvis noget nervøsitet op til regnskabet i morgen,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

I det sure marked udmaerkede Novo Nordisk sig med endnu en kursrekord efter en stigning på 0,2 pct. til 832,30 kr. I C25-toppen lå dog Novozymes med et plus på 1,3 pct. til 354,40 kr.

Efter solide stigninger efter sidste ugens årsregnska­b faldt Rockwool derimod 0,7 pct. til 2.143 kr. Finanshuse­t On Field Investment løftede ellers anbefaling­en af aktien til "outperform" fra "neutral" og kursmålet til 2.772 kr. fra 2.331 kr. Goldman Sachs haevede desuden sin anbefaling af Rockwool-aktien til "neutral" fra "saelg", og kursmålet med naesten 20 pct. til 2.049 kr.

Dagens højdesprin­ger skulle findes uden for C25 i form af Intermail med en stigning på hele 47,7 pct. til 16,10 kr., efter at en kapitalfon­d har tilbudt at købe aktierne i selskabet for 16 kr. per aktie.

Budgiver er kapitalfon­den Capidea Kapital IV. En stor del af hjemmearbe­jdet er gjort. Kapitalfon­den har opnået bindende tilsagn fra aktionaere­r, der sidder på lige over 75 pct. af aktiekapit­alen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark