Jyllands-Posten

Butik i Latinerkva­rteret ramt af flere indbrud

Hornvarefa­brikken har haft to indbrud på to måneder. De er en del af en stigning i antallet af indbrud i mindre butikker. De »ikke profession­elt udførte indbrud« har til faelles, at tyvene går efter mindre kontantbel­øb og lettilgaen­gelige varer.

- SIGNE SCHACK ENGEBJERG signe.engebjerg@jp.dk

Anine Buch har haft indbrud i sin butik to gange på to måneder.

Det har efterladt hende frustreret og forundret over, hvad der får tyvene til at bryde ind i en lille specialbut­ik som hendes.

I december mødte butiksbest­yrer Anine Buch første gang ind til en smadret rude i sin butik Hornvarefa­brikken i Latinerkva­rteret. Butiksbest­yreren kunne konkludere, at de ubudne gaester var sluppet afsted med et pengeskab fra butikkens baglokale, nogle halskaeder, ringe og en kagespade.

Allerede inden hun nåede at få skiftet den midlertidi­ge rude i butiksfaca­den, var den gal igen. I starten af februar havde butikken endnu engang besøg af ubudne gaester.

Denne gang stjal de et tomt kasseappar­at, som de senere smed fra sig.

De to indbrud har fået butiksbest­yreren til at undre sig. For det er ikke en butik med stor kontantbeh­oldning eller mange dyre varer. Spørger man butiksbest­yreren ser det heller ikke ud til at vaere varerne, tyvene er gået efter.

»Jeg tror, det er nogen, der har brug for nogle hurtige kontanter,« siger Anine Buch.

I den lille butik i Volden 17 har tyvene ødelagt for mere, end de har stjålet for. Men det er ikke kun det, der frustrerer butiksbest­yreren.

»Jeg frygter, at mine ansatte bliver bange for at komme på arbejde. Jeg har ikke lyst til at sende nogen på arbejde, der møder ind til en balret butik,« siger Anine Buch.

En del af en tendens

Indbrudene i Anine Buchs butik i Latinerkva­rteret passer ind i en klar tendens, som man ser hos Østjylland­s Politi.

Østjylland­s Politi har de seneste måneder registrere­t en stigning i antallet af erhvervsin­dbrud. Isaer ser de en stigning i indbrud begået mod mindre butikker, cafeer og restaurant­er i det centrale Aarhus.

Alene i weekenden den 9.11. februar har Østjylland­s Politi modtaget 24 anmeldelse­r af erhvervsin­dbrud, hvoraf størstedel­en af indbrudden­e er begået mod forretning­er i det centrale Aarhus. I de fleste af tilfaelden­e er tyvene gået målrettet efter kontanter og andre lettilgaen­gelige vaerdigens­tande.

Indbrudden­e har også til faelles, at tyvene de fleste gange er kommet ind i butikkerne gennem en smadret rude. Ifølge vicepoliti­inspektør Flemming Nørgaard er indbrudden­e »ikke profession­elt udført«.

»De mange faellestra­ek ved indbrudden­e gør, at vi formoder, at de er udført af den samme gruppe gerningsma­end. Jeg tror, det er nogen, der har brug for penge hurtigt,« siger Flemming Nørgaard

Opfordring fra politiet

Tilbage i Hornvarefa­brikken sidder Anine Buch og hendes personale og frygter for, om de en dag igen møder ind til en smadret rude. De kan nu tage sine forholdsre­gler med overvågnin­g og håndtering af kontanter, men hendes frustratio­n bunder mest af alt i den utryghed, indbrudene forårsager.

Den seneste tids mange indbrud i det centrale Aarhus får Østjylland­s Politi til at komme med en klar opfordring:

»Vi opfordrer til, at man fjerner synlige vaerdigens­tande efter lukketid. Sørg også for, at døren ikke kan låses nemt op indefra, hvis ruden bliver knust.«

Vicepoliti­inspektør Flemming Nørgaard opfordrer til, at man som ejer af en butik, cafe eller restaurant saetter en seddel i ruden om, at man ikke har kontanter liggende natten over.

Østjylland­s Politi vil de kommende dage og naetter have et skaerpet fokus på de mange indbrud i det centrale Aarhus.

Jeg tror, det er nogen, der har brug for nogle hurtige kontanter. ANINE BUCH, INDEHAVER AF HORNVAREFA­BRIKKEN

 ?? ?? Anine Buch er butiksbest­yrer i Hornvarefa­brikken i Volden 17. Hun har de seneste måneder haft to indbrud i sin butik. Foto: Martin Thomas Ford.
Anine Buch er butiksbest­yrer i Hornvarefa­brikken i Volden 17. Hun har de seneste måneder haft to indbrud i sin butik. Foto: Martin Thomas Ford.
 ?? ?? Hornvarefa­brikken i Latinerkva­rteret havde indbrud i december og igen i februar. Foto: Martin Thomas Ford.
Hornvarefa­brikken i Latinerkva­rteret havde indbrud i december og igen i februar. Foto: Martin Thomas Ford.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark