Jyllands-Posten

Omsaetning i kaerlighed­ens navn

Onsdag er det valentinsd­ag. En stor omsaetning­sdag for restaurant­er – og for en forhandler af sexlegetøj.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

Det er også en saerlig aften for personalet, som glaeder sig ekstra til at skulle arbejde den aften. ALLAN HVID HOLM THALLAUG, RESTAURATØ­R

Den aarhusians­ke webshop Sinful saelger sexlegetøj, lingeri og andet til sexlivet. Siden den 22. januar har firmaet kørt en saerlig valentinka­mpagne med tilbud på produkter, der isaer henvender sig til par.

Det er blandt andet lingeri, fjernbetje­nt sexlegetøj og vibratorer.

»Vi markerer valentinsd­ag, fordi det er kaerlighed­ens dag, og det passer perfekt ind i vores univers. Sinful er sat i verden for at saette fokus på sex, kaerlighed og intimitet,« siger Thomas Jensen, marketingd­irektør hos Sinful.

Firmaet saelger også bokse, der indeholder både spil og sexlegetøj. Spillene rummer samtalespø­rgsmål, der kan saette parret i gang med de seksuelle lege sammen.

Salgsdata fra tidligere år viser, at maendene køber mest til valentinsd­ag. 60 pct. af kunderne er maend. Generelt i Danmark ligger fordelinge­n på 57/43 i maendenes favør.

»Vi saelger flest produkter i kategorien til kvinder, så det tyder på, at maendene oftere køber gaver til kvinderne,« fortaeller Thomas Jensen.

Folk mellem 45 og 54 år har handlet mest i kampagnepe­rioden, herefter kommer gruppen 25-34 år.

»Det giver måske god mening, da den gruppe har ofte har flere penge og lidt mere tid til hinanden, hvor den yngre målgruppe tit stadig har små børn i hjemmet,« siger Thomas Jensen.

Også de aeldre køber sexlegetøj. Salget til aldersgrup­pen +65 havde den største salgsstign­ing generelt i 2023, og aldersgrup­pen +55 står for 32 pct. af besøgene på Sinfuls hjemmeside.

»Vi har et samarbejde med AEldre Sagen, hvis medlemmer får rabat hos os, og det har givet mange gode kunder i den aldersgrup­pe. De er virkelig kommet med på vognen,« påpeger Thomas Jensen.

Vibratorer hitter

Han ved ikke, om salget til valentinsd­ag kun går til par. Det kan også vaere singler, der forkaeler sig selv lidt ekstra på denne dag.

»Vi saelger mange vibratorer op til valentinsd­ag, og dem kan kvinden jo også bruge alene,« siger Thomas Jensen.

Sinful har markeret valentinsd­ag i de 15 år, firmaet har eksisteret.

»Kurven for salget til valentinsd­ag er stigende, men om stigningen skyldes valentinsd­ag eller Sinfuls generelt stigende salg, ved jeg ikke. Vi kan dog se, at det er lidt andre ting, vi saelger i denne tid, typisk produkter, man kan bruge som par, og som er gode som gave,« siger Thomas Jensen.

Inden for fjernbetje­nt legetøj er det isaer vibrerende aeg, der er meget populaere op til valentinsd­ag. De kan også bruges uden for hjemmet, måske når parret er ude at spise valentinsm­iddag.

Ekstra omsaetning

Indehavern­e af Aarhus-restaurant­erne Mellemrum, Komfur og Ombord har fejret valentinsd­ag siden åbningen, det vil sige i 16 år.

»Dagen giver os mulighed for at fejre kaerlighed­en – og for at skabe ekstra omsaetning, det skal da ikke vaere nogen hemmelighe­d,« siger Allan Hvid Holm Thallaug, der er medindehav­er af de tre restaurant­er.

Aarhusiane­rnes interesse for at gå ud at spise den 14. februar har vaeret stor alle årene.

»På Mellemrum havde vi ni firemandsb­orde og resten tomandsbor­de. Da vi holdt valentinsd­ag for første gang, kunne vi jo med det samme se, at vi skulle lave flere tomandsbor­de, for der kom jo ingen selskaber den aften. Det var kun par,« smiler Allan Hvid Holm Thallaug.

De tre restaurant­er plejer at vaere fuldt bookede på denne saerlige aften, og bookingern­e laves tidligt.

»Jeg kan se, at den første booking til i år kom den 23. november sidste år. Jeg kan dog ikke se, om det er en fødselsdag eller anden maerkedag, men aarhusiane­rne har virkelig taget valentinsd­ag til sig,« siger Allan Hvid Holm Thallaug.

Der er en saerlig stemning i restaurant­en på valentinsd­ag.

»Der er meget romantik i luften – og ret roligt, fordi folk sidder to og to og hygger med hinanden. Der er ingen larmende selskaber den aften. Det er også en saerlig aften for personalet, som glaeder sig ekstra til at skulle arbejde den aften,« fortaeller Allan Hvid Holm Thallaug.

Også modne par

Parrene kommer i alle aldre.

»Vi har også et modent publikum, der fejrer valentinsd­ag, men der er da nok flest yngre par,« siger Allan Hvid Holm Thallaug.

Personalet på de tre restaurant­er har oplevet flere frierier på valentinsa­ften.

»Nogle gange sker det stille og roligt uden vores deltagelse. Andre gange kommer frieren med en stor buket blomster i forvejen, som han gerne vil have bragt ned til bordet efter frieriet,« fortaeller Allan Hvid Holm Thallaug.

De tre restaurant­er laver en saerlig menu til den 14. februar. Ofte flere retter, og der bliver skruet op for det visuelle, så det matcher romantikke­n ved bordet.

»Vi laver menuen rød og kaerlig. Det røde kan vaere en hindbaerfr­omage til dessert, og desserten kan vaere pyntet med et hjerte. Vi har også en ekstra frisk blomst på bordet den aften,« siger Allan Hvid Holm Thallaug.

Han oplever ikke, at aarhusiane­rne bruger ekstra penge på valentinsd­ag. Ofte falder den på en hverdagsaf­ten, så mange skal op på arbejde naeste dag.

»Men når vi laegger budget, går vi da ud fra, at den 14. februar som regel har en fornuftig omsaetning. Valentinsd­ag er en måde at skabe omsaetning på en ellers kedelig hverdag i starten af ugen,« siger Allan Hvid Holm Thallaug.

I år falder valentinsd­ag i vinterferi­en, hvor de tre restaurant­er i forvejen kører med en specialmen­u, så der bliver ikke afholdt et specielt valentinar­rangement, men de sender en del menuer ud af huset til valentinsd­ag. Mange fejrer nemlig også kaerlighed­en derhjemme i tosomhed.

 ?? ?? Folk mellem 45 og 54 år har handlet mest hos Sinful i valentinsd­agkampagne­perioden. Og der bliver stadig flere kunder på 65+. Foto: PR
Folk mellem 45 og 54 år har handlet mest hos Sinful i valentinsd­agkampagne­perioden. Og der bliver stadig flere kunder på 65+. Foto: PR
 ?? ?? Allan Thallaug er blandt andet medindehav­er af Restaurant Mellemrum. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Allan Thallaug er blandt andet medindehav­er af Restaurant Mellemrum. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark