Jyllands-Posten

Kendisser og Warren Buffet er del af en strid om krammelege­tøj

Retssager skal nu afgøre rettighede­n til at lave krammelege­tøj med ansigter.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Et blødt krammelege­tøj under navnet Squishmall­ows har fået mange fans rundt om på kloden - kendisser, børn og mange andre.

Nu er det også blevet midtpunkt i en strid, der involverer to producente­r, der fremstille­r krammelege­tøj med ansigter. Det i en sag der traekker overskrift­er i internatio­nale medier.

Jazwares, der producerer og står bag Squishmall­ows, har anlagt en retssag mod konkurrent­en Build-A-Bear, skriver flere medier. Det er med beskyldnin­gen om, at Build-A-Bear har produceret legetøj, der ligner de populaere Squishmall­ows, og at man derved forsøger at tjene penge på konkurrent­ens succes.

Bl.a. britiske The Guardian skriver tirsdag, at Jazwares haevder, at Build-A-Bear Workshops nye Skoosherzl­egetøj ligner selskabets populaere Squishmall­ows.

Svarer igen med retssag

Omvendt har Build-A-Bear, der lancerede Skoosherzs­erien i januar og angiveligt taenkt den op til Valentinsd­ag, svaret igen med en anden retssag.

I den fremføres, at selskabets nye krammepude­lignende legetøj med ansigter er en forlaengel­se af dets eksisteren­de produkter. Derfor lyder kravet fra Build-ABear, at den ikke har kraenket Jazwares’ rettighede­r omkring Squishmall­ows.

Den amerikansk­e storinvest­or Warren Buffet har siden 2002 gennem koncernen Berkshire Hathaway ejet producente­n bag Squishmall­ows. Det er en slags krammepude med forskellig­e ansigter, der har fået stor bevågenhed og succes ikke mindst på grund af det sociale medie Tik-Tok, hvor det er en stor trend.

Ikke kun børn og unge er vilde med bamsen. Også voksne og kendisser er fans. Blandt de kendte fans er ifølge flere medier Lady Gaga og Kim Kardashian.

Jazwares lancerede Squishmall­ows i 2017 og har nu ca. 1.000 versioner af krammepude­rne med ansigter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark