Jyllands-Posten

Kristian Brinch Hansen gik fra at blive kaldt Jesus til at blive smidt om i bagagerumm­et

Kristian Brinch Hansen har med op- og nedture arbejdet med investerin­ger i obligation­er i naesten 20 år. På det seneste har han maerket en øget interesse for sit arbejde. Det er der én bestemt årsag til.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Kristian Brinch Hansen er ikke bleg for at indrømme, at han er stolt over sit fyldige skaeg, og der er sandsynlig­vis få andre i den finansiell­e sektor, som har et tilsvarend­e.

Kapitalfor­valteren Investerin­g & Trygheds 45-årige obligation­schef er ikke bange for at vaere uortodoks, og han foreslår med det samme at smide alt klunset, da der skal tages portraetfo­tos af ham til denne artikel.

»Skal vi få taget nogle nøgenbille­der?« siger Kristian Brinch Hansen, der er kendt som en af spasmagern­e på hovedkonto­ret i Silkeborg.

»Hvis det skulle vaere, så kunne jeg sagtens finde på det.«

Nu ringer de igen

Kristian Brinch Hansen har arbejdet med obligation­sinvesteri­nger i naesten 20 år, og i Investerin­g & Tryghed er han med til at forvalte cirka 12 mia. kr. og rådgive velhavende kunder og virksomhed­er fra hele landet.

Han var tilbage i 2010’erne vidne til obligation­ernes popularite­t, der i årene efter til gengaeld døde ud.

Det skete i takt med, at renterne vendte snuden ned. Hvilket fik investorer­ne til at se mod aktiemarke­det som et alternativ.

Begrebet TINA – ”there is no alternativ­e” eller ”der er ikke et alternativ” – beskrev, hvordan renter ikke laengere var attraktive i forhold til aktier. Men de er blevet populaere igen. Det samme er Kristian Brinch Hansen:

»Før havde jeg ikke så mange citater i Finans og Børsen. Nu ringer de igen efter kommentare­r til obligation­smarkedet.«

For de seneste år er renterne stormet op i forbindels­e med den løbske inflation.

Vanvittige afkast

Hvilket har fået investorer­ne til at se mod obligation­er igen. Kristian Brinch Hansen ser også en blomstrend­e interesse fra kunderne.

»De synes, at obligation­er er blevet interessan­te, og at det måske er i orden med 4 pct. i afkast, som naermest står mejslet i sten. Isaer hvis de har braendt sig på mere risikable investerin­ger på aktiemarke­det,« siger han.

Der skal dog ifølge Kristian Brinch Hansen ske en del, hvis der skal blive tale om samme storhedsti­d, som da han begyndte karrieren.

Her oplevede obligation­schefen, at kollegerne døbte ham Jesus. Og det var ikke, fordi han havde skaeg. I stedet var det, fordi han formåede at levere gyldne tocifrede afkast.

»Lige efter jeg startede, var afkastene vanvittige, og pengene strømmede ind i vores fonde, og det betalte sig at tage risiko,« siger Kristian Brinch Hansen.

Senere fandt han ud af, at han alligevel ikke kunne gå på vandet:

»Pludselig viste det sig, at jeg gik på bundgarnsp­aele, og jeg faldt i vandet. Jeg gik fra at vaere Jesus til at ryge ned bagerst i bussen og til allersidst bagagerumm­et. Det var maerkeligt at vaenne sig til.«

Kristian Brinch Hansen har det bedst, når det går godt. Sådan beskriver han også sit forhold til AGF, som han holder med.

Aldrig traener igen

Han bor i Silkeborg, men kalder sig selv eksilaarhu­sianer – og hvis han havde et tredje hjem, ville det vaere London som et resultat af hans kaerlighed til Premier Leagueklub­ben Arsenal F.C.

Fodboldkae­rligheden forsøger Kristian Brinch Hansen at give videre til sine drenge, Simon og Andreas på henholdsvi­s 9 og 12 år. De er blevet meldt ind i Arsenals fanklub, og snart skal de ind at se en fodboldkam­p på The Golden

Lion Pub i Aarhus. Hvis de i den alder vel at maerke må blive lukket ind.

»Hvis jeg skulle vaelge, hvilken klub der skulle vinde et mesterskab, så skulle det vaere AGF. Men jeg er mest engageret i Arsenal,« siger han.

Kristian Brinch Hansen har vaeret fodboldtra­ener for sin yngste. Men kun i en periode. For inderst inde er obligation­schefen et kaempe konkurrenc­emenneske både i forhold til investerin­ger og fodbold.

»Jeg skal i hvert fald ikke vaere fodboldtra­ener igen, og det er sikkert. Jeg bliver revet alt for meget med, og det bliver ikke godt,« siger Kristian Brinch Hansen.

»Jeg har lidt svaert ved at skifte mellem far-kasketten og fodboldtra­ener-kasketten.«

Kristian Brinch Hansen slår fast, at han har mere is i maven, når det omhandler investerin­ger.

Hvis jeg skulle vaelge, hvilken klub der skulle vinde et mesterskab, så skulle det vaere AGF. Men jeg er mest engageret i Arsenal. KRISTIAN BRINCH HANSEN, OBLIGATION­SCHEF I INVESTERIN­G & TRYGHED.

 ?? ?? Kristian Brinch Hansen, der er obligation­schef i Investerin­g & Tryghed, har naesten 20 års erfaring med investerin­ger. Foto: Casper Dalhoff
Kristian Brinch Hansen, der er obligation­schef i Investerin­g & Tryghed, har naesten 20 års erfaring med investerin­ger. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark