Jyllands-Posten

AGF og Aarhus Kommune nomineret til pris for en ny vej til fritidsjob

I 2023 igangsatte Aarhus Kommune og AGF er samarbejde, der skal hjaelpe flere unge til at finde et fritidsjob og ad den vej tidligt stifte bekendtska­b med arbejdsmar­kedet. Snart begynder det naeste hold.

-

AGF og Aarhus Kommune er med i slutspille­t om at vinde DBU’s ”En del af noget større”-prisen, som hvert uddeles til et projekt, som bidrager til at løse samfundsma­essige udfordring­er.

Med DBU’s ord skal prisen haedre »initiative­r, der tager et ansvar i samfundet, og som arbejder målrettet for, at fodbold skal vaere for alle«, og i år er projektet ”Jobligaen”, som AGF og Aarhus Kommune samarbejde­r om, blandt de fire nominerede. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Projektet og samarbejde­t mellem AGF og kommunen blev sat i gang i august 2023 med det formål at hjaelpe flere unge i alderen 14 til 17 år med at få foden inden for på aarhusians­ke arbejdspla­dser.

»Mange unge drømmer om et fritidsjob, men for nogle unge kan det vaere svaert at se, at de har noget at tilbyde en arbejdspla­ds. Det skal vi hjaelpe dem med, for et fritidsjob kan vaere første skridt til drømme om uddannelse og fremtid,« udtalte socialog beskaeftig­elsesrådma­nd Anders Winnerskjo­ld (S) i den forbindels­e.

Nu er projektet i gang og altså med i kampen om en pris og i den forbindels­e også

25.000 kr. i støtte til det videre sociale arbejde.

»Vi er meget stolte over at vaere nominerede og glade for det tvaerfagli­ge samarbejde med Aarhus Kommune, for vi ved fra andre projekter, at indsatser for fritidsjob har stor samfundsma­essig vaerdi – og ikke mindst vaerdi for de unge,« udtaler Sine Hausner, baeredygti­ghedsansva­rlig i AGF, i en pressemedd­elelse.

Hun fortaeller, at det naeste hold af unge begynder i forløbet i naeste uge.

I Aarhus Kommune konstatere­r projektled­er i Jobligaen og fritidsjob­ambassadør Marie Hvingelby Andersen, at »fodbold er et universelt sprog, der inspirerer og mobilisere­r, og den kommuniker­er vaerdier som faellesska­bsfølelse, fairplay og ansvarligh­ed«.

»Projektet tager afsaet i AGF som fodboldklu­b og de metoder, der bruges til at motivere unge talenter i et sportsligt elitemiljø. AGF har en staerk position i lokalsamfu­ndet både som samlingspu­nkt for fodboldgla­de aarhusiane­re og med et stort netvaerk af sponsorer og lokale virksomhed­er,« udtaler hun i pressemedd­elelsen.

Det tre øvrige nominerede er ”FC Jacobi - fodbold for specialsko­leelever i Varde”, ”Ishøj IF’s pigeafdeli­ng - integratio­n og flere medlemmer” og ”Aske Tybirk, Brobold – flere baner i byen”.

Vinderen af prisen bliver fundet via en afstemning på DBU’s hjemmeside.

Vi ved fra andre projekter, at indsatser for fritidsjob har stor samfundsma­essig vaerdi — og ikke mindst vaerdi for de unge. SINE HAUSNER, BAEREDYGTI­GHEDSANSVA­RLIG I AGF

 ?? AGF-anfører Patrick Mortensen. ?? Den første saeson i jobligaen blev afsluttet i december. Undervejs i forløbet mødte deltagerne bl.a. Foto: Ernst van Norde
AGF-anfører Patrick Mortensen. Den første saeson i jobligaen blev afsluttet i december. Undervejs i forløbet mødte deltagerne bl.a. Foto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark