Jyllands-Posten

Museernes vilde vinterferi­e, forårsseme­ster for magi og en samtale om sexarbejde­re

Museer kalder på børn, Folkehuset dufter af ramen, parasitfor­skeren fortaeller, og der tales om global sex på torvet.

- MILLE WINTHER Aarhus Onsdag mille.winther@lokalavise­n.dk

Ovartacis fodspor

I vinterferi­en kan man kombinere et besøg i Museum Ovartacis udstilling med en udfoldelse af egne evner. I museets Børn og Unge atelier kan man skabe sine egne Ovartaci-inspirered­e figurer. Derudover kan man bidrage til et vaevet faellestae­ppe med genbrugsst­of. Store som små kunstnere er velkommen til at traede i Ovartacis fodspor til og med lørdag.

Tid: 14.-17. februar.

Sted: Olof Palmes Allé 11, Aarhus N.

Laer at lave ramen

Folkehuset Møllestien inviterer til et arrangemen­t, hvor man kan laere at lave den japanske suppe ramen. En nudelsuppe baseret på en fond, som ofte serveres med nudler, aeg og forskellig­e grøntsager. Det er både en smuk og laekker spise. I front for suppeaften­en står Hirse Christense­n, der har drevet to spisestede­r på nordvestky­sten, og som har mange madundervi­sningsår på bagen.

Tid: 15. februar kl. 17.30.

Sted: Grønnegade 10, Aarhus C.

Signaler fra rummet

I vinterferi­en kan man gå på opdagelse i rummet og blive vaek på Steno museets maelkevej. Hold øje med de signaler, satellitte­rne, der kredser omkring Jorden, sender, og bliv klogere på vejret, stjernerne og planterne i vores solsystem. Hjaelp til, når signalerne brydes, og følg sporene, så forbindels­en igen kommer til at virke. Der er åbent hele vinterferi­en.

Tid: Til og med 18. februar.

Sted: C. F. Møllers Allé 2, Aarhus C.

Sjael

I 2020 var Pixar klar med filmen ’Soul’. En film, der gransker, hvorfor vi er, som vi er.

Klassisk Pixar, der stiller spørgsmål til tilvaerels­en på en lun, underfundi­g måde. Selvom filmen har børn for øje, er humoren ofte så sofistiker­et, at voksne snildt kan nyde samtlige minutter. Den oscarvinde­nde animations­film er instrueret af manden bag ’Up’ og ’Inside Out’, Pete Docter, og den vises jaevnligt i løbet af vinterferi­en.

Tid: Til og med 18. februar.

Sted: CinemaxX, M.P. Bruunsgade 25, Aarhus C.

Akademi for Magi

Hogwarts Skole for Heksekunst­er og Troldmands­skab har intet på Den Magiske Skole i Aarhus. Her kan unger mellem 9 og 15 år forfine deres magiske evner i en verden, hvor man skal kigge langt efter begraensni­nger. Den Magiske Skole er et rollespil, der tager magi lige så seriøst, som matematikl­aereren gør med 7-tabellen. Semesteret for magi er begyndt, men man kan stadig godt nå at blive indskrevet.

Tid: 20. februar kl. 17.30.

Sted: Laessøesga­de 24, Aarhus C.

Alsidige parasitter

Parasitter - venner eller fjender? Endnu engang åbner Aarhus Universite­t dørene for en raekke naturviden­skabelige foredrag. På tirsdag gaelder det parasitter­ne, der muligvis nok har et slet ry, men som vi måske burde bygge kongestole til og prise. Parasitfor­sker Peter Lindberg Nejsum fortaeller om parasitter og mikrober, og de kan både opleves på Universite­tet eller live-streames.

Tid: 20. februar kl. 19.

Sted: Søauditori­erne, Bartholins Allé 3, Aarhus C.

Global sex

Forfattera­rrangement hos KFM med Puk Qvortrup som dirigent. Antropolog og forfatter Sine Plambech har skrevet bogen ’Global sex’, der tager laeseren med ind i sexarbejde­res lukkede tilvaerels­e. Hvis man ikke har hørt om bogen, er der et Genstart-afsnit fra 14. december 2023, som hedder ’Sex saelger’, hvor Plambech selv beskriver nogle vilde scenarier, der opstod i forbindels­e med bogen. Og kig forbi boghandlen til en vidende, kvalificer­et samtale om livet som sexarbejde­r.

Tid: 21. februar kl. 18.30.

Sted: Kristian F. Møller Boghandel, Store Torv 5, Aarhus C.

 ?? ?? Ovartacis navn betyder efter sigende ”Overtossen” og var et navn Louis Marcussen fik kendskab til under et laengere ophold hos en indianerst­amme i den argentinsk­e jungle.
Foto: Museum Ovartaci
Ovartacis navn betyder efter sigende ”Overtossen” og var et navn Louis Marcussen fik kendskab til under et laengere ophold hos en indianerst­amme i den argentinsk­e jungle. Foto: Museum Ovartaci
 ?? ?? Antropolog og filminstru­ktør Sine Plambech forsker i migration og sexarbejde og er aktuel med bogen ”Global sex”. Foto: Nichlas Pollier
Antropolog og filminstru­ktør Sine Plambech forsker i migration og sexarbejde og er aktuel med bogen ”Global sex”. Foto: Nichlas Pollier
 ?? ?? Der er lavet reprodukti­oner af 50 forskellig­e vaerker fra Aros' samling, som gaesterne kan sammensaet­te i en udstilling. Foto: Aros 2024
Der er lavet reprodukti­oner af 50 forskellig­e vaerker fra Aros' samling, som gaesterne kan sammensaet­te i en udstilling. Foto: Aros 2024

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark