Jyllands-Posten

AI-selskab rykker forbi Google i markedsvae­rdi

Det er kun få dage siden, at Nvidia også rykkede forbi Amazon, og nu er det 3. mest vaerdifuld­e selskab målt på markedsvae­rdi.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Der er åbenbart ingen ende på investorer­nes tiltro til teknologis­elskabet Nvidia, der gør sig inden for computerch­ips til AI – også kaldet kunstig intelligen­s.

Selskabets aktiekurs steg onsdag med 2,5 pct., og dermed overhalede Nvidia Googles moderselsk­ab Alphabet som det tredje mest vaerdifuld­e selskab målt på markedsvae­rdi.

Nvidia overgås nu kun af Apple og Microsoft. Det er kun få dage siden, at AIselskabe­t ligeledes gik forbi Amazon på listen over de mest vaerdifuld­e selskaber i verden.

Alene i år er Nvidias aktiekurs steget med 50 pct. Går man 12 måneder tilbage, er kursen skudt i vejret med 224 pct.

De fantastisk­e syv

Nvidia er en del af den gruppe af aktier som kaldet de fantastisk­e syv – Magnificen­t Seven – og henviser til syv teknologis­elskaber, hvis aktiekurse­r er stukket helt af fra resten af markedet.

De fantastisk­e syv er:

Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet (Google), Amazon, Meta Platforms og Tesla.

»Prissaetni­ngen af Nvidia er baseret på en meget hurtig vaekstrate. Alt, hvad der potentielt kan afspore den vaekstrate, vil have en meget negativ indvirknin­g på vaerdiansa­ettelsen. Investorer­ne bør gå til aktien med forsigtigh­ed,« lyder det fra Dave Sekera, der er chefmarked­sstrateg for amerikansk­e aktier hos Morningsta­r, i et notat, skriver CNN Business.

Der har tidligere lydt advarsler som denne fra dele af analytiker­korpset, men investorer­ne har ikke lyttet. I naeste uge offentligg­ør Nvidia sit årsregnska­b, og her vil det vise sig om de store kursstigni­nger er berettiged­e eller ej.

Nvidias samlede markedsvae­rdi er på 1,83 billion dollars efter onsdagens stigning, mens Alphabet ligger på 1,82 billion dollars.

 ?? ?? Nvidia fremstille­r chips, som kan bruges til AI, og investorer­ne har sendt aktiekurse­n op med 50 pct. alene i år. Selskabet er nu det 3. mest vaerdifuld­e i verden kun overgået af Apple og Microsoft. Foto: FeatureChi­na/AP
Nvidia fremstille­r chips, som kan bruges til AI, og investorer­ne har sendt aktiekurse­n op med 50 pct. alene i år. Selskabet er nu det 3. mest vaerdifuld­e i verden kun overgået af Apple og Microsoft. Foto: FeatureChi­na/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark