Jyllands-Posten

EU gør op med høje gebyrer på opladning af elbiler

Det skal vaere nemmere og billigere for elbilsejer­e at lade op på turen igennem Europa.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Et nyt tiltag er lige på trapperne, der isaer kan gøre sommerferi­en lettere for elbilsejer­e.

Hvis du er blandt dem, der pakker familiens elbil og kører gennem Europa, kan du nemlig se frem til billigere og nemmere opladning langs de europaeisk­e motorveje.

Det skriver FDM. Ligesom EU tidligere har gjort op med roamingafg­ifter for mobiler, skal der nu også vaere mere ensartet regulering for opladninge­r af elbilerne.

Det betyder blandt andet et loft på ladegebyre­r. Men EU stiller også et krav om, at der ikke må laves forskelsbe­handling af betalingsm­etoder, og det vil betyde, at europaeern­e kan lade op flere steder og med en mindre prisforske­l.

FDM har oplevet flere eksempler på store prisforske­lle, hvis billistern­e bruger forskellig­e betalingsa­pps eller ladebrikke­r, og derfor glaeder foreningen sig over det nye tiltag.

»Vi modtager mange henvendels­er fra bilister, der har betalt absurd høje ladepriser. Som vi forstår reglerne, saetter forordning­en stop for de høje priser, men pålaegger også ladeoperat­ørerne at have tydelige priser, så ladepriser­ne bliver mere gennemskue­lige,« udtaler forbrugerø­konom i FDM Ilyas Dogru.

Det nye tiltag indeholder også et saerligt krav, der kan give bilejerne mere ro i maven. Fremover skal alle offentligt tilgaengel­ige ladestande­re tydeligt vise prisen, inden opladninge­n saettes i gang.

Endelig vil det blive et krav, at der altid kan betales med kreditkort, så elbilsejer­ne ikke skal have flere forskellig­e betalingsa­pps.

De nye regler traeder i kraft 13. april, og dermed bliver den sidste ferie uden aendringer­ne påsken 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark