Jyllands-Posten

Maiken Paaske og Antler vil investere millionbel­øb i danske kvinders idéer

Som nylig partner i den store internatio­nale venturefon­d Antler er danske Maiken Paaske parat til at saette sit praeg på fondens danske investerin­ger. Og hun har en klar plan.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Den fremadstor­mende internatio­nale venturefon­d Antler har for alvor gjort sit indtog i Danmark.

Med en nylig kapitalind­sprøjtning på intet mindre end 375 mio. kr. saetter Antler fart på investerin­ger i nordiske startups – og danske Maiken Paaske er med til at forvalte millionern­e.

Den 32-årige ivaerksaet­ter skal stå i spidsen for de danske investerin­ger og har en klar plan om, at saerligt kvindelige founders skal have gavn af millionpul­jen.

Det er nemlig kun en lille brøkdel af beslutning­stagere i venturefon­de i dag, der er kvinder. Og over halvdelen har ikke en eneste kvindelig partner på holdet, oplyser Antler.

»Vi får klart flest ansøgninge­r fra maend. Det, vi har oplevet, er, at mange kvinder skal spørges. Men hvis vi raekker ud til kvinderne og siger: »Hey, vi har spottet, at du har en relevant profil«, så er der faktisk stor chance for, at de er interesser­ede i det,« forklarer Maiken Paaske.

Derfor vil hun – sammen med resten af det danske hold hos Antler – aktivt opsøge netop kvindelige profiler, de kan investere i.

Antler har en egenudvikl­et unik investerin­gsmodel, hvor fonden opretter tremåneder­s såkaldte kohorter, som interesser­ede ivaerksaet­tere kan søge om at blive en del af.

En kohorte består kort fortalt af et forløb, hvor ivaerksaet­tere bliver matchet sammen i teams på tvaers af kompetence­r og arbejder sammen om forretning­sidéer.

Efter forløbet pitches disse idéer til en investerin­gskomité hos Antler, som vurderer, om man vil investere i holdet eller ej.

Maiken Paaske skal vaere med til at udvaelge, hvilke kvinder og maend der skal indgå i årets danske kohorte. Og hun har en bestemt profil, hun kigger efter.

»Dem, vi rigtig gerne vil have ind, er nogen, hvor vi rent statistisk ved, at de kan performe godt, når det gaelder om at bygge virksomhed­er op,« siger hun.

Det, vi har oplevet, er, at mange kvinder skal spørges. Men hvis vi raekker ud til kvinderne og siger: »Hey, vi har spottet, at du har en relevant profil«, så er der faktisk stor chance for, at de er interesser­ede i det. MAIKEN PAASKE, PARTNER I ANTLER

Baggrund som ivaerksaet­ter

Der er to hovedprofi­ler, som vaegter højt:

Kvinder, der har vaeret i andre ■ succesfuld­e startups før. Ikke nødvendigv­is som stiftere, men nogen, som har vaeret med på rejsen og har laert af den.

Såkaldte second time founders. ■ Altså kvinder, der selv har startet virksomhed op før og nu er klar til at gøre det igen. De er, ifølge Maiken Paaske, mere succesfuld­e anden gang de kaster sig ud i det.

Men når det er sagt, så kan der også vaere profiler, der ikke passer ind i kassen, men som Maiken Paaske alligevel er interesser­et i.

»Der er også kvinder, der ikke passer ind på nogen af vores krav. Eller måske ikke har en god idé. Men når man sidder og taler med dem, så kan man maerke, at de har noget saerligt. De har et eller andet, der stikker ud over normalen,« forklarer hun med et smil.

Maiken Paaske har vaeret en del af Antler i knap et halvt år og blev selv headhuntet til stillingen som partner. Hun kommer fra en baggrund som ivaerksaet­ter og investor og står bl.a. bag appen BeautyVisi­on.

Derfor har hun også hånd i hanke med, hvad det vil sige at vaere kvindelige ivaerksaet­ter i jagt på investerin­ger i Danmark.

Antler, der er grundlagt i Singapore, har i løbet af det seneste års tid foretaget ca. 35 investerin­ger i danske startups og har en plan om at tilføje yderlige 18 til portefølje­n i løbet af 2024.

 ?? ?? Maiken Paaske beslutter, hvem der skal have investerin­ger fra Antlers millionkas­se. Foto: PR
Maiken Paaske beslutter, hvem der skal have investerin­ger fra Antlers millionkas­se. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark