Jyllands-Posten

Kan du spotte vejen? »Jeg har aldrig set noget lignende«

Hundredvis af bilister bruger vejen til at komme til Aarhus og retur. Men Søskovvej mellem Stavtrup og Brabrand ligger nu under vand.

- STEN BRØGGER Din Avis Aarhus sb@jyla.dk

Man kan godt se, der er en vej under vandet. Den er dog af gode grunde helt afspaerret. Det har den vaeret fire-fem gange i løbet af de seneste måneder, men vandniveau­et har angiveligt ikke vaeret så højt som nu, og intet tyder på, at vejen bliver farbar foreløbig.

På Søskovvej, der forbinder Stavtrup med Brabrand, ligger vandet i skrivende i omkring 20 centimeter­s højde. Michael Frode-Jensen har boet i Stavtrup i 25 år, og han har med egne ord »aldrig set noget lignende.«

»Søskovvej er ikke fremkommel­ig for nogen som helst. Bilen ville tage skade, og i vaerste fald kunne du risikere at køre galt. Det er mere end to kopper vand. Det er voldsomt. Det er helt vildt,« siger han.

»Et spørgsmål om dage«

Ifølge 62-årige Michael Frode-Jensen er det kun i de seneste år, at vejen i perioder har vaeret lukket, og det giver udfordring­er for mange borgere i Stavtrup, lyder det.

»Adskillige hundrede bilister bruger Søskovvej som en bagvej til at komme til Brabrand og Aarhus V. Det er en større omvej at køre hele vejen inden om Viby, der i forvejen er dybt belastet af trafik. Jeg arbejder i Brabrand og bruger vejen hver dag,« siger han og fortsaette­r:

»Mellem Årslev Engsø og Brabrand er der en å med et bord/baenke-system, og når det begynder at forsvinde, ved jeg, at det kun er et spørgsmål om dage, inden Søskovvej bliver afspaerret.«

Michael Frode-Jensen forsøger at holde sig opdateret om, hvorvidt Søskovvej er farbar, via Aarhus Kommunes facebooksi­de Trafik i Aarhus. Den bliver dog ikke opdateret så ofte, som han kunne ønske sig.

»Aarhus Kommune kan ikke gøre for, at der mere vand, men jeg kunne godt taenke mig, at siden var valid. Jeg tror, der holdt omkring 30 biler ved afspaerrin­gen forleden, fordi folk ikke vidste, vejen var afspaerret,« siger han.

Noget må gøres

Ifølge Michael Frode-Jensen har Søskovvej vaeret lukket siden midten af uge seks, og han frygter, at vejen kommer til at forblive lukket laenge.

»Det plejer at vaere cirka en uge, den er spaerret, men nu er sneen smeltet, og vejrudsigt­en lover mere nedbør i den kommende tid, og så bliver badekarret altså fyldt,« siger

Måske skal vejen haeves. Måske er det noget andet, der skal til. MICHAEL FRODE-JENSEN, BEBOER I STAVTRUP GENNEM 25 ÅR

han.

Det er naeppe sandsynlig­t, at der kommer mindre vand fra himlen fremadrett­et, og ifølge Michael Frode-Jensen er Aarhus Kommune nødt til at taenke på en løsning, så Søskovvej

kan vaere farbar året rundt.

»Måske skal vejen haeves. Måske er det noget andet, der skal til. Jeg ved det ikke, men det er der sikkert en klog ingeniør ved kommunen, der kan regne ud,« siger han.

Din Avis Aarhus har kontaktet Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune for at høre, hvilke muligheder kommunen har i forhold til at sikre, at Søskovvej fremadrett­et ikke må lukkes flere gange årligt. Vi afventer et svar, og når det kommer, vil artiklen blive opdateret.

 ?? ?? Massive maengder nedbør betyder, at Søskovvej mellem Stavtrup og Brabrand højst sandsynlig­t vil vaere afspaerret i en rum tid. Foto: Privat
Massive maengder nedbør betyder, at Søskovvej mellem Stavtrup og Brabrand højst sandsynlig­t vil vaere afspaerret i en rum tid. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark