Jyllands-Posten

Prisen ligger fast

Den hidtil største Mini

-

Den elektriske Mini Countryman åbner nye døre for bilentusia­ster, der ønsker at kombinere miljøvenli­ghed med stil og funktional­itet til en overkommel­ig pris.

Med introdukti­onen af den fuldt elektriske version, der tilbydes med enten 204 eller 313 hk, praesenter­er Mini en konkurrent til etablerede modeller som BMW iX1 og Mercedes EQA, men skiller sig ud ved at vaere tilgaengel­ig fra 375.000 kr.

Siden Mini introducer­ede sit første elektriske køretøj i 2019, Mini Cooper SE, har maerket gradvist charmeret sig ind på det danske marked med sit karakteris­tiske design og byvenlige attributte­r. Men den begraensed­e raekkevidd­e har vaeret en udfordring for laengere ture. Den nye elektriske Countryman tilbyder nu en løsning med mere plads og en forbedret raekkevidd­e.

Mini Countryman er markant større end sin forgaenger, hvilket giver ekstra plads til passagerer og bagage og gør den til den rummeligst­e i Mini-serien.

Countryman tilbydes i to varianter: Countryman E med forhjulstr­aek og 204 hk og Countryman SE ALL4 med firehjulst­raek, to elmotorer og 313 hk. Med en raekkevidd­e på op til 462 kilometer for den mindre kraftfulde version og op til 432 kilometer for den med 313 hk er den elektriske Countryman godt placeret i forhold til konkurrent­erne. Lynopladni­ng med op til 130 kW betyder også, at opladnings­tider holdes til et minimum.

Der er også en elektrisk udgave af den lille Mini Cooper vej, men her er der tale om en kinesisk platform og med produktion på de kanter, mens Countryman er et europaeisk­e projekt.

 ?? ?? Foto: Mini
Foto: Mini

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark