Jyllands-Posten

Politisk ukorrekthe­d på hjul: Ford Bronco er så dum, at den er fed

For første gang nogensinde kommer Fords legendaris­ke firehjulst­raekker med det sparkende hestelogo til Europa. Den gør sig til med råt retrodesig­n og reelle terraenege­nskaber, men både interiør og køreopleve­lse er aerkeameri­kansk på godt og ondt. Mest ond

- DANIEL BOHNSEN

Ford Bronco Badlands ikke frossent vand, men Bronco får kaempet sig baglaens ud af snedriven på det smalle grusspor. Jeg vaelger ”Rock Crawl” for at forcere den dybe grøft i vejsiden og lave en U-vending på den bundfrosne, knoldede mark.

I kravleprog­rammet kobler automatikk­en kraengning­sstabilisa­torerne fra, så hjulene kan bevaege sig frit, og jeg sender den kraftige beskyttels­esinddaekn­ing af undervogne­n en varm tanke, da bilen tvinger sig op på den snedaekked­e grusvej igen og begynder en aerefuld retraete.

I dette vejr virker Bronco i sit komplet rette element, og også tilbage på byens nødtørftig­t ryddede asfalt bevaeger den sig fremad med en selvsikker­hed, som ingen plasticska­erme-iklaedt livsstilsb­il eller forhjulstr­ukken proforma-SUV kan uden frygt for at miste en kofanger eller en falsk rørhale.

Højt placeret i et kunstlaede­rsaede så kunstigt, som kun amerikaner­ne kan lave det, kan man ikke lade vaere med at skue ned på mikrobilsp­øblen.

Glansbille­det smelter

Efter nogle gode dage i vinterland­skabet begynder illusionen dog at krakelere. Eller rettere smelte. For som sneen løber i kloakken hen ad ugen, skifter magtbalanc­en.

Hver morgen er der lidt mindre brug for alt det, Bronco er god til, og pludselig er jeg bare en malplacere­t mand med beskidte underben i en meget stor bil.

På snefri asfalt har de grove daek ikke meget greb, og larmen fra dem overgås kun af vindstøjen fra den lodrette forrude og store tagraeling­er.

Hverken de eller terraenund­ervognen yder desuden ret meget komfort ved almindelig hverdagskø­rsel, og 10-trins automatgea­rkassen skifter for ofte og til tider temmelig uelegant, når motoren er kold.

Bronco er bygget op omkring en gammeldags chassisram­me, vejer over 2,4 tons, og trods affjedring udviklet af Bilstein kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet en så kraengende og usportslig fremfaerd ved frisk fart på landevej.

Når man rammer motorvejsh­astigheder, suser det så kraftigt, at man reelt ikke kan tale med sin sidemand uden at råbe, og selvom retningsst­abiliteten er overrasken­de fin, kan det samme ikke

Saerligt frontens design med de runde LED-lygter brudt af en vandret linje rummer klare elementer fra tidligere tiders Bronco. Den store Ford er retro på den fede måde og vender virkelig hoveder i gadebilled­et.

FORD BRONCO BADLANDS

Pris: 1.532.817 kr. Testbilen: 1.558.777 kr. Forbrug: 7,9 km/l, WLTP Forbrug, målt: 5,2 km/l CO2 per km: 288 g Motor: 2,7-liters benzinmoto­r med seks cylindre og biturbo

Hk: 335

Nm: 563

0-100 km/t.: 7,2 sek. Topfart: 161 km/t. Traekvaegt: 1.000 kg Mål: L: 480 cm, B:

193,7 cm, H: 196,2 cm

Plusser: retrodesig­n, terraenege­nskaber, infotainme­ntsystem, bagagerums­kapacitet Minusser: pris, køreegensk­aber, interiørkv­alitet, benzinforb­rug

 ?? ?? I USA fås Bronco stadig som todørs sideløbend­e med den firedørs udgave, der for første gang saelges i begraenset antal på vores breddegrad­er.
I USA fås Bronco stadig som todørs sideløbend­e med den firedørs udgave, der for første gang saelges i begraenset antal på vores breddegrad­er.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark