Jyllands-Posten

DI og Green Power Denmark i nyt samarbejde: Vil øge eksporten af grøn energitekn­ologi

De to brancheorg­anisatione­r lancerer nu et strategisk samarbejde, der skal hjaelpe virksomhed­erne med at øge eksporten af grøn energitekn­ologi.

- VIKTOR BRANDT KAERGAARD

Grønt Eksportfor­um for Energi. Det er navnet på det nye samarbejde mellem Dansk Industri og Green Power Denmark. »Konkurrenc­en er skaerpet, og flere danske virksomhed­er etablerer produktion i andre lande – blandt andet for at vaere taettere på vaekstmark­ederne. Den udvikling vil formentlig fortsaette, men vi kan stadig gøre meget for at øge eksporten af grøn energitekn­ologi,« udtaler Thomas Bustrup, der er internatio­nal direktør i Dansk Industri, i en meddelelse.

Tanken med Grønt Eksportfor­um for Energi er, at virksomhed­erne her kan drøfte emner, som er relevante for eksporten.

Målet er, at eksportind­satsen skal ske med udgangspun­kt i virksomhed­ernes ønsker og behov.

I meddelelse­n oplyser de to brancheorg­anisatione­r, at samarbejde­t er indgået for at sikre en faelles prioriteri­ng af de tilbud, der bliver udviklet til eksportere­nde virksomhed­er. Aftalen bliver yderligere beskrevet som:

»En naturlig forlaengel­se af et langvarigt samarbejde mellem de to organisati­oner om eksport af vindmøllet­eknologi, hvorfor samarbejde­t også vil koordinere indsatsen i forbindels­e med erhvervsbe­søg i udlandet, som det der finder sted i Polen i disse dage.«

»Samlet repraesent­erer vi så godt som alle grønne, eksportere­nde virksomhed­er. Vi skaber synergi og styrker eksportmul­ighederne ved at gå sammen. Vi har en faelles interesse i, at virksomhed­erne saelger mest mulig grøn energitekn­ologi i udlandet,« lyder det fra Kristian Jensen, der er adm. direktør i Green Power Denmark

Som det første vil Grønt Eksportfor­um for Energi arbejde for, at der bliver udviklet en ny grøn eksportstr­ategi på energiområ­det.

»Der er brug for at kigge på landepartn­erskaberne i eksportord­ningen, så indsatsen bliver mere fokuseret,« står der i meddelelse­n.

Her fremhaeves det også, at der er brug for at styrke samarbejde­t om eksportakt­iviteter mellem erhvervsli­vet og myndighede­rne.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark