Jyllands-Posten

»Hvis de havde valgt at spille klaver, havde jeg vaeret lige så glad«

Søndag kan brødrene Pelle og Magnus Mattsson for første gang støde ind i hinanden i Superligae­n, når Silkeborg møder FC København.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Lagde du maerke til FC Københavns mål mod Manchester City tirsdag aften? Et velplacere­t langskud krøllet op i det ene målhjørne? Isaer én mand jublede. På søndag skal han nok holde sig lidt mere neutral.

Joakim Mattsson kunne glaede sig over FC Københavns mål mod Manchester City. Han er far til Magnus Mattsson, ny mand i FC København, som debuterede for sin klub i Parken i en ottendedel­sfinale mod et af verdens bedste klubhold – og lavede et praegtigt mål.

Torsdag havde Joakim Mattsson primaert øje på sin søn. Søndag skal han fokusere på to sønner, når Silkeborg åbner foråret i Superligae­n mod netop FC København. For Magnus Mattssons lillebror, Pelle Mattsson, spiller på midtbanen for Silkeborg, og han kommer til at løbe ind i flere direkte dueller med sin storebror fra FC København.

»Ja, jeg skal se kampen på søndag,« bekraefter brødrenes far, Joakim Mattsson, tidligere traener i en raekke danske klubber.

»Det er en sjov kamp. Stoltheden over de to drenge fylder mest. Jeg taenker ikke over, at der er et af holdene, der skal vinde. Jeg vil bare glaede mig over, hvis de er på banen samtidig. Det er lidt spøjst,« siger Joakim Mattsson.

Stor succes i Holland

Han flyttede til Danmark for et kvart århundrede siden, slog sig ned på AErø med sin davaerende hustru. Hér voksede de to fodbolddre­nge op, inden familien havnede i Silkeborg.

»Jeg har nok altid troet på, at de kunne blive profession­elle fodboldspi­llere. De har begge stor drivkraft i sig som unge. Det har vaeret deres projekt. Det har aldrig vaeret mit. Det, tror jeg, er sundt for dem. Hvis de havde valgt at spille klaver, havde jeg vaeret lige så glad. Men jeg kunne godt se, at de havde talent, men det var altid dem, der ville det,« siger Joakim Mattsson.

Magnus Mattsson, 24 år, fik sit gennembrud i Silkeborg IF i 2020/21-saesonen, da klubben lå i 1. division. Han scorede 19 mål i 28 kampe og blev solgt til NEC Nijmegen i Holland. I to og et halvt år i den hollandske Eresdivisi­e fortsatte han sin udvikling, 21 mål i 78 kampe, og så havde FC København set nok. Magnus Mattsson blev hentet til hovedstade­n for to uger siden og debuterede tirsdag aften med et mål.

Hans to år yngre bror, Pelle, er en hårdtarbej­dende defensiv midtbanesp­iller, som har skullet bruge lidt laengere tid på at vaenne sig til seniorfodb­old.

I sin første saeson blev han skiftet ind i 18 kampe, året efter var han med fra start ni gange, mens han i dette års udgave af Superligae­n har spillet fra start i 16 af 17 mulige kampe.

Svenske muligheder

Magnus Mattsson kan ikke prale over for sin lillebror med at have lavet et mål i Parken. Da Pelle Mattsson og Silkeborg i august vandt 3-1 over FC København i Parken, scorede Pelle Mattsson det første mål.

Joakim Mattsson er svensker, og begge hans fodboldspi­llende drenge kan vaelge at repraesent­ere Sverige, hvis de vurderes som dygtige nok til at spille på landsholds­niveau som seniorer. Skulle Magnus Mattsson fortsaette det fine spil i FC København, som han har taget med fra Holland, hvor han har haft et saerdeles staerkt efterår, er det langtfra utaenkelig­t, at den offensive midtbanesp­iller kan komme i betragtnin­g til det danske landshold i den naermeste fremtid.

»Jeg har altid sagt til drengene, at hvis de vil spille på landsholde­t, skal de vaelge Danmark frem for Sverige. For det er langt nemmere at komme på det danske landshold,« griner Joakim Mattsson.

Magnus Mattsson er noteret for 11 kampe på danske ungdomslan­dshold, mens Pelle Mattsson tre gange var med på det danske U19landsho­ld. Et skifte fra et land til et andet kan kun ske en gang, inden man bliver låst af de internatio­nale regler.

 ?? ?? Magnus Mattsson fejrer sin udligning mod Manchester City. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP
Magnus Mattsson fejrer sin udligning mod Manchester City. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark