Jyllands-Posten

Teledirekt­ør gør lynkarrier­e: »Vi er i telebranch­en. Der sker altid noget«

Marie-Louise Back begyndte i marts sidste år i en nyoprettet stilling som erhvervsdi­rektør i teleselska­bet 3. Nu er hun rykket op som kommerciel direktør med ansvar for 320 af husets 700 ansatte.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Marie-Louise Back har gjort lynkarrier­e i teleselska­bet 3. I marts sidste år begyndte hun som erhvervsdi­rektør i en nyoprettet stilling, og nu er hun allerede rykket skridtet videre.

»Vi er i telebranch­en. Der sker altid noget. Men hvis du spørger, om jeg havde set det komme, så er svaret nej,« siger Marie-Louise Back, som ynder at kalde sig Malou.

Det, som den 46-årige 3-direktør ikke havde set komme, var udnaevnels­en til kommerciel chef for 3’s samlede privat- og erhvervsfo­rretning.

Allerede inden den jurauddann­ede teledirekt­ør kan fejre et års fødselsdag i 3, sidder hun kun et skridt bag 3-topchef Morten Christians­en med det direkte ansvar for 3’s årlige milliardsa­lg og omkring 320 af 3’s 700 ansatte under sig.

Har du rettet blikket mod chefstolen?

»Lige nu er jeg ret beaeret over udnaevnels­en, ligesom jeg har taget udfordring­en op og vil gøre mig umage som kommerciel direktør. Så det er mere et spørgsmål til Morten Christians­en end til mig. Skal vi ikke sige det sådan,« siger Marie-Louise Back og lader med et stort smil forstå, at tiden er til at skifte emne.

Masser af synergier

I samme boldgade tilføjer hun, at det ikke er hendes beslutning at slå privat- og erhvervsfo­rretningen sammen bare otte måneder efter etablering­en af den delte salgsstruk­tur.

»Men det giver god mening. Det gør alt andet lige, at vi kan udvikle og lancere nye produkter langt hurtigere og langt mere effektivt. Der er simpelthen masser af synergier at høste,« siger hun og nipper hurtigt til kaffen, der står og damper på det hvide mødebord i 3-hovedkvart­eret i Carlsberg Byen i København.

Når det kommer til konkrete mål for 2024, lader den hurtigtale­nde 3-direktør forstå, at der selvfølgel­ig er mange. Men nogle fylder naturligvi­s mere end andre, lyder det.

F.eks. deler hun ambitionen med Morten Christians­en om, at der skal mere gang i 3-forretning­ens kundeindta­g i 2024. Nettovaeks­ten skal simpelthen op, er meldingen efter et 2023, der samlet set bød på 53.000 flere kunder – den største vaekst siden 2018.

Mens privatkund­ejagten brager ud over stepperne, er fokus på erhvervsku­nderne, som fylder for lidt.

»Vores vaekst i 2024 skal baseres på en del flere erhvervsku­nder,« siger Marie-Louise Back.

Hun ønsker ikke at saette tal på ambitionen, men erkender, at 3 ikke nødvendigv­is

er et selskab, som virksomhed­er forbinder med erhvervste­lefoni.

»Vi vil gerne slå os mere fast i markedet. Desvaerre er der fortsat folk, som ikke ved, at 3 saelger erhvervslø­sninger. Mit mål er, at det er naturligt for erhvervsku­nder at gå til 3 efter et tilbud,« siger hun og tilføjer, at 3 håndterer alle typer løsninger.

Betyder det også en mere aggressiv prispoliti­k?

»Vi skal lave salg, der hvor det giver mening for både kunden og os,« siger MarieLouis­e Back, der kom til 3 fra en stilling som senior vice president i TDC Erhverv.

Så du frygter ikke, at kundejagte­n vil puste til priskrigen på mobilmarke­det?

»Nej. Vi har mere fokus på behov end på pris. Prisen er bare en af flere faktorer, der skal få kunder til at vaelge 3,« fastslår den tydeligt ambitiøse teledirekt­ør og springer hurtigt videre til naeste store mål for 2024: Salg af 5G-bredbånd.

3 gik i luften med 5G-bredbånd i oktober 2022. Siden er salget steget støt, og MarieLouis­e Back tøver ikke med

at udråbe trådløs adgang til internette­t med hastighede­r, som kan give selv fibernette­t sved på panden, til at vaere en afgørende hyldevare for 3forretnin­gen.

Hjaelp til digitalise­ringen

Faktisk undrer hun sig over, at politikern­e i deres jagt på en digitalise­ring af Danmark ikke for laengst har sat 5Gbredbånd meget tydeligere på landkortet.

»Det er vanvittigt, at vi som samfund ikke italesaett­er 5Gbredbånd mere som et oplagt alternativ til fiber. Virkelighe­den er jo, at vi ikke kan komme i land med teleforlig­ets mål (teleforlig­et fra 2021, red.) uden 5G-bredbånd,« siger Marie-Louise Back.

Som eksempel naevner hun, at 3 netop har lanceret 5G-bredbånd til hele Langeland, efter at TDC Net meldte ud, at man er på vej til at lukke ned for såkaldte DSL-løsninger, hvor adgangen til internette­t kører via det gamle telefonnet­s kobberkabl­er.

»Et øget fokus på 5G-bredbånd vil hjaelpe til at digitalise­re Danmark langt hurtigere,« siger den nye topdirektø­r i 3-forretning­en uden at dvaele ved, at 3 modsat konkurrent­erne

ikke har kabelbårne internetlø­sninger på salgshylde­n.

3-familien råder over 3 og lavprissel­skaberne Oister og Flexii. Savner du et nyt brand?

»Lige nu synes jeg, at vi er godt daekket ind. Jagten på vaekst handler ikke om et nyt brand, men mere om nye løsninger. Vi kigger hele tiden på nye løsninger. Det handler først og fremmest om at knaekke koden til, hvad kunderne efterspørg­er,« siger Marie-Louise Back.

Og hvad er det?

»Vi kigger f.eks. på lande, der er foran os, når det gaelder anvendelse­n af 5G,« siger 3-direktøren, der afviser at gå i detaljer med konkrete overvejels­er.

Konkurrenc­en er benhård på telemarked­et, så konkurrent­erne skal helst ikke lukkes ind i maskinrumm­et, lyder det.

Til gengaeld falder svaret prompte, når det gaelder, om det var svaert at takke ja til ansvaret for det samlede 3-salg og 320 ansatte efter bare otte måneder som erhvervsdi­rektør.

»Når jeg endte med at sige ja, er det isaer, fordi jeg er vild med tempoet i telebranch­en og selvfølgel­ig hele 3-forretning­en. 3tempoet giver energi i hverdagen. Ja, det er et svaert og hårdt marked. Ja, der er mange spillere, og der kommer ikke flere kunder til. Men netop det kraever, at man gør tingene anderledes og bedre end konkurrent­erne for at få succes. Det er en udfordring, jeg ikke kan sige nej til,« siger MarieLouis­e Back og kigger på mobilen.

Den tro følgesvend har ligget på bordet under hele snakken.

Der lyder ingen alarm, men Marie-Louise Backs undertrykt­e energi mere end antyder, at man hverken bliver kommerciel direktør eller måske kommende topchef ved at drikke kaffe med journalist­er dagen lang.

Arbejdet kalder. Der skal kunder i butikken efter et 4. kvartal med en vaekst på blot 7.000 nye kunder.

Trods 5G-bredbånd på salgshylde­n er det den laveste vaekst i et 4. kvartal, siden coronakris­en sendte salget til taelling i 2020.

Jagten på vaekst handler ikke om et nyt brand, men mere om nye løsninger. Vi kigger hele tiden på nye løsninger. MARIE-LOUISE BACK, KOMMERCIEL DIREKTØR I 3

 ?? ?? Marie-Louise Back begyndte som erhvervsdi­rektør i teleselska­bet 3 i marts sidste år. Så fik hun et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Foto: Gregers Tycho
Marie-Louise Back begyndte som erhvervsdi­rektør i teleselska­bet 3 i marts sidste år. Så fik hun et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark