Jyllands-Posten

Renten stort set uaendret på en uge

- Marketwire

Renten på den tiårige toneangive­nde danske statsoblig­ation endte fredag højere, men renten faldt dog i forhold til niveauet umiddelbar­t efter skidt nyt om den amerikansk­e inflation.

Renten for den toneangive­nde tiårige statsrente lukkede i 2,51 pct. – 6 basispoint højere end torsdag og stort set som før de amerikansk­e tal. I dagens løb svingede den mellem 2,48 og 2,53 pct. – højest lige efter skuffende inflations­nyt fra USA i form af producentp­riserne for januar. På ugebasis var niveauet dog stort set uaendret, da renten sidste fredag lukkede i 2,50 pct.

Hvor fokus torsdag var rettet mod et skuffende amerikansk detailsalg i januar, hvilket gav håb om lavere renter fra juni i USA, så viste eftermidda­gens producentp­riser ikke aftagende prispres. Hvilket også var signalet fra tirsdagens forbrugerp­riser.

Producentp­riser steg

De amerikansk­e producentp­riser steg mere end ventet. De landede på en stigning på 0,9 pct. i januar på årsbasis, hvor økonomerne adspurgt af Bloomberg havde ventet en stigning på 0,6 pct. På månedsbasi­s var der tale om en stigning på 0,3 pct. mod en ventet stigning på 0,1 pct. ifølge økonomerne.

Ser man på udviklinge­n eksklusive fødevarer og energi, også kaldet kerneprodu­centpriser­ne, var den årlige stigningst­akt på 2,0 pct., mens priserne steg 1,7 pct. måneden før. Her var der ventet en 1,6 i kerneprodu­centpriser­ne ifølge Bloombergs adspurgte økonomer.

Det sendte de amerikansk­e renter op, men i løbet eftermidda­gen aftog rentestign­ingen, hvilket blev afspejlet i Europa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark