Jyllands-Posten

Mange danskere kender ikke til kravet om ansvarsfor­sikring i Italien

Skiløbere skal have forsikring, som daekker skader forårsaget på andre. Det kan koste både penge og liftkort.

- TOM NØRGAARD

Hver vinter drager rigtig mange danskere på skiferie til Italien, og det kan man godt forstå. Her er der nemlig rig mulighed for at boltre sig på pisterne og ved samme lejlighed få noget alpesol. Udover de fantastisk­e bjerge, byder Italien desuden på laekker mad, spaendende kultur og hyggelige byer, hvilket samlet set gør landet til en meget attraktivt destinatio­n. Også om vinteren.

Men når danskerne rejser afsted på deres planlagte skiferie til Italien i år, er der formentlig rigtig mange, der ikke kender til lovgivning­en om obligatori­sk ansvarsfor­sikring for skiløbere, en regel der ellers blev indført i januar for to år siden,

Det viser en helt ny undersøgel­se, som Kantar Media har lavet for Europaeisk­e ERV.

Bøder på op til 1.000 kroner

Af de danskere som rejser til Italien på skiferie denne vinter, var der således ca. en tredjedel, som svarede, at de ikke kender den italienske lovgivning om, at skiløbere skal have en ansvarsfor­sikring.

Men det kan vise sig at vaere en decideret dårlig idé at tage afsted til Italien uden at have styr på forsikring­en.

Hvis man vaelger at stå på ski eller snowboard på de italienske pister uden at have en ansvarsfor­sikring, kan man nemlig risikere at få en bøde på mellem 100-150 euro. Desuden vil man få frataget sit liftkort.

»Det er vigtigt at have den rette forsikring til skiferien, og saerligt i Italien. Der vil altid vaere en risiko for, at man selv kommer til skade, eller at man ved et uheld forårsager en skade på en anden skiløber, da det kan gå rigtig staerkt på pisterne. Derfor skal man altid sørge for, at vaere forsikret ved begge dele,« siger Andreas Sandin, der arbejder som nordisk salgsdirek­tør for Europaeisk­e ERV.

Baggrunden for de italienske regler er ifølge ERV, at der sker omkring 30.000 rapportere­de ulykker på de italienske pister om året, hvoraf mere end 1.500 resulterer i hospitalsi­ndlaeggels­er.

Ifølge ERV er det også obligatori­sk for unge under 18 år at bruge skihjelm ved alpint skiløb, snowboardi­ng, telemark, freestyle skiløb og kørsel med kaelk.

Det er desuden forbudt at køre på ski, når man er beruset eller påvirket af stoffer, hvilket alle nok bør vaere glade for.

Tal fra Danmarks Skiforbund viser, at omkring 500.000 danskere årligt tager på skiferie i Alperne samt i Sverige og Norge.

Ifølge SOS kommer alarmcentr­alens danske kunder oftest til skade i Østrig (51 procent), Italien (19 procent) og Frankrig (12 procent). Alarmcentr­alen SOS Internatio­nal hjalp sidste saeson 1.300 danskere, der kom til skade på ski.

Undersøgel­sen er foretaget blandt danskere mellem 18-79 år af Kantar Media for Europaeisk­e ERV i januar 2024.

Det er vigtigt at have den rette forsikring til skiferien, og saerligt i Italien. Der er altid risiko for, at man selv kommer til skade, eller at man ved et uheld forårsager en skade på en anden skiløber. Andreas Sandin, ordisk salgsdirek­tør for Europaeisk­e ERV

 ?? ?? Det kan ende med at blive en dyrere skiferie, hvis man rejser til Italein uden gyldig ansvarsfor­sikring. Foto: Getty Images
Det kan ende med at blive en dyrere skiferie, hvis man rejser til Italein uden gyldig ansvarsfor­sikring. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark