Jyllands-Posten

GOG trynede Aalborg og tog sin 12. pokaltrium­f

GOG er pokalvinde­r for 12. gang efter en helstøbt praestatio­n i en sikker sejr over Aalborg Håndbold.

-

GOG fik søndag en yderst tiltraengt opmuntring med en sikker sejr over rivalen Aalborg Håndbold i den afgørende kamp ved pokalturne­ringens Final 4.

32-25 vandt GOG i Boxen i Herning efter en indsats, der i begge ender af banen står i staerk kontrast til fynboernes mange traengsler tidligere i denne saeson.

Keeper Tobias Thulin brillerede med 15 redninger, mens Emil Madsen boltrede sig offensivt med otte mål og syv assister.

Det er 12. gang i klubbens historie, at GOG lader sig kåre som pokalvinde­r, hvilket er rekord. Fynboerne har vundet de seneste to pokaltitle­r.

Som mange gange tidligere i de indbyrdes opgør bød finalen på et meget højt spillemaes­sigt niveau i begge ender og et haesblaese­nde tempo, og Tobias Thulin lagde linjen fra start ved at vinde to dueller med Aalborg-stregen Simon Hald.

Det gav GOG en tidlig føring, og selv om Aalborg fik kontakt ved 7-7 og 10-10, var fynboerne takket vaere en forrygende Thulin i førersaede­t hele første halvleg.

Offensivt trådte profilen Emil Madsen fornemt i karakter med både mål og assister, mens også 19-årige Hjalte Lykke kom ind fra baenken og bidrog flot, hvilket var med til at sikre en fynsk pauseførin­g på 13-10.

Aalborgs problemer offensivt og med Thulin fortsatte i starten af anden halvleg, og nordjydern­e scorede faktisk kun én gang på 18 minutter fordelt på slutningen af første og anden halvleg.

I den periode forvandled­e GOG 10-10 til 18-11 og afgjorde reelt finalen.

Aalborg-traener Stefan Madsen forsøgte sig med syv mod seks offensivt, ligesom Nicklas Landin efter

beskedne 7 redninger på 27 forsøg røg på baenken.

Det hjalp i den grad den offensive del af spillet, men da GOG med Aaron Mensing, der endte med syv scoringer, og Anders Zachariass­en som store bidragsyde­re sørgede for at holde trit, blev det aldrig spaendende i Boxen.

Langt taettere var det i kampen om bronze tidligere på dagen.

Fredericia var laenge foran med et-to mål, men takket vaere blandt andet 11 mål af den svenske bagspiller William Bogojevic snuppede Bjerringbr­o-Silkeborg Håndbold tredjeplad­sen med en sejr på 31-32.

?? ?? Tobias Thulin stod forrygende og lukkede blot 12 mål ind i finalens første knap 44 minutter. - Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix