Jyllands-Posten

EM-guld til herrer og damer – igen

Med 3-0 i kampe snuppede Danmarks herrer søndag titel nummer 19 af 19 mulige ved hold-EM.

- /ritzau/

Danmark er med afstand Europas førende badmintonn­ation. Hvis der var tvivl om det faktum, blev det slået eftertrykk­eligt fast søndag, da Danmarks herrer vandt 3-0 i kampe over Frankrig i finalen ved holdEM i polske Lodz.

Rasmus Gemke sikrede sejren efter et utroligt comeback. Bagud med et saet og 11-19 i andet saet tog den 27-årige aarhusiane­r skeen i den anden hånd og sørgede for, at der kun blev brug for tre kampe. Gemkes sejr betyder også, at de danske herrer vandt samtlige sine 21 kampe i Lodz i denne uge. Tyskland, Tjekkiet og Polen blev alle slået 5-0 i gruppespil­let, inden det blev 3-0 over Tyskland i semifinale­n.

Tidligere søndag havde

Danmark slået Spanien 3-1 i kvindernes finale. Det var femte EM-titel i traek og syvende gang af ni mulige, at de danske kvinder strøg til tops.

Danmarks herrer har vundet 19 af 19 mulige EMtitler, siden turneringe­n første gang blev afviklet i 1986.

Formstaerk­e Anders Antonsen åbnede finalen med 21-15, 21-15 over Frankrigs højest rangerede spiller, Toma Junior Popov, der er nummer 25 i verden. Det var verdensfir­erens sejr nummer 15 i 2024, hvor han endnu har til gode at gå fra banen som taber. Den formidable stime har indbragt ham triumfer i Super 1000turner­ingen Malaysia Open, Super 500-turneringe­n Indonesia Masters og altså nu EM-guld. Efter Antonsens sejr var det herredoubl­en med Kim Astrup og Anders Skaarups tur til at bidrage til guldet, og det gjorde VMsølvvind­erne uden slinger i valsen.

21-13, 21-13 vandt de danske profiler over Ronan Labar og Lucas Corvee.

Opgørene ved hold-EM bliver afviklet som bedst af fem kampe, og derfor havde Rasmus Gemke dansk matchbold mod Christo Popov i kamp tre, som på papiret var et meget taet opgør. Gemke er således nummer 29 på verdensran­glisten, mens Christo Popov, der er lillebror til Toma Junior Popov, rangerer som nummer 27. Talentfuld­e Popov var i første omgang ovenpå og cruisede mod en sikker sejr. Men Gemke fik ny tro på tingene, da naermest alt håb var ude ved 1119 i andet saet. En fysisk og mentalt ramt Popov blev kørt rundt, og Gemke straffede kynisk de franske svaghedste­gn. I tredje saet var det trods 7-2 til Gemke lige ved at blive spaendende igen, men danskeren vandt 14-21, 22-20, 21-9, efter at Popov ved 14-9 i tredje saet vred rundt på sin ankel og ikke havde mere kvalificer­et modstand i sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark