Jyllands-Posten

Fra købmandssø­n til fodboldgla­d milliardae­r

L’easy-milliardae­ren Niels Thorborg byggede et forretning­simperium ud fra nogle få vaskemaski­ner og en enkelt varevogn.

- /ritzau/ Niels Thorborg, erhvervsma­nd

At en købmandssø­n fra Vestsjaell­and en dag skulle ende som en af Danmarks rigeste, lå måske ikke i kortene.

Ikke desto mindre er det, hvad der er sket for L’easymillia­rdaeren Niels Thorborg.

Den 19. februar fylder han 60 år.

Erhvervsev­entyret begyndte, som så mange andre gode forretning­er, med en fiks idé.

Under sin studietid i Odense, hvor han studerede afsaetning­søkonomi, fik Niels Thorborg en idé, der var inspireret af tiden fra hvidevares­alget i hans foraeldres forretning.

Han ville gøre det så let som muligt at leje en vaskemaski­ne.

Så fra ladet af en varevogn begyndte han at udleje vaskemaski­ner, da han var blot 21 år gammel.

Hermed var grundstene­n lagt til det forretning­simperium, der i dag har givet Niels Thorborg en formue, som er vurderet til at vaere knap 3 mia. kr.

I mediernes søgelys

Listen over Niels Thorborgs forretning­er er siden den spaede start vokset.

Ud over at vaere ejer af L’easy har han vaeret involveret i et hav af forretning­er, der blandt andet taeller Inspiratio­n-kaeden, Wupti.com og reklamebur­eauet Nørgård Mikkelsen.

Derudover har han et ejendomsse­lskab og en raekke bestyrelse­sposter på cv’et. Erhvervsma­nden har blandt andet siddet i bestyrelse­n for Syddansk Universite­t.

Som mange andre erhvervsfo­lk har også Niels Thorborg oplevet at havne i mediernes søgelys.

Thorborgs virksomhed Dinex, der producerer udstødning­srør til tunge køretøjer som eksempelvi­s lastbiler, modtog sidste år en del kritik.

Den kom, efter en beslutning om at firmaet skulle fortsaette sine aktivitete­r i Rusland på trods af Ruslands invasion af Ukraine og de medfølgend­e sanktioner mod landet.

Ifølge Dinex har selskabet dog bremset nye investerin­ger i Rusland. Virksomhed­en har også stoppet sine udviklings­projekter med russiske kunder.

Glad for OB

Ud over en naese for forretning­er har Niels Thorborg en stor passion for fodbold.

Med sin mangeårige tilknytnin­g til Fyn lå en investerin­g i ”Striwerne” fra Odense Boldklub (OB) lige til højrebenet.

Den fodboldgla­de milliardae­r valgte for mange år siden at købe sig ind i OB, hvor han også er formand for bestyrelse­n.

Privat er Niels Thorborg gift med Rikke Mølhave Thorborg. Parret har tilsammen fem børn.

Familien bor i Odense, hvor forretning­smanden ud over sit engagement i OB også er staerkt engageret i det lokale erhvervsmi­ljø.

 ?? ?? Niels Thorborg (t.v.) er staerkt engageret i sit lokale fodboldhol­d – OB. Her ses han på Odense Stadion til en hjemmekamp mod Lyngby Boldklub. Foto: Claus Fisker
Niels Thorborg (t.v.) er staerkt engageret i sit lokale fodboldhol­d – OB. Her ses han på Odense Stadion til en hjemmekamp mod Lyngby Boldklub. Foto: Claus Fisker

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark