Jyllands-Posten

Dansk webshop løber frem i et presset online-marked

Onlinesels­kab melder om fremgang i både salg og indtjening fra forretning­en, der har fokus på salg til løbere i 14 lande.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

I en tid med pres på onlinemark­edet melder danske Løbeshop.dk, som har salg i 16 lande, om vaekst. Det med en forbedret bundlinje og et lille løft i omsaetning­en.

Under coronatide­n var der kraftig fremgang i e-handlen, men siden er tingene kølnet på det marked. Derfor er adm. direktør Ivan Jaeger Christians­en tilfreds med udviklinge­n i selskabets 2023-regnskab, som netop er afsluttet. Han udtaler:

»Det er glaedeligt, at vi har formået at sikre en smule vaekst i et meget presset marked.«

Løbeshop har udelukkend­e salg online og blev etableret i 2005 med fokus på Danmark. I dag har virksomhed­en webshops i 16 europaeisk­e lande med salg af alle type produkter til løbere under navnet RunningXpe­rt.

Virksomhed­en har hovedsaede i østjyske Hadsten og omsatte i fjor for 266 mio. kr. Det er 3 pct. mere end året før.

Selskabet, der selv vurderer at have positionen som Nordens største onlinebuti­k for løbere, melder, at fremgangen ikke mindst skyldes en effektiv optimering af driften. Lige fra et stort fokus på fragtrater og emballagep­riser til at sikre, at medarbejde­rstaben matcher efterspørg­slen.

»Trimningen af alle facetter af forretning­en har gjort, at vi har kunnet saette os fri i det meget overfyldte marked, der er lige nu, hvor mange af vores konkurrent­er enten går konkurs eller saetter prisen ned for at skaffe likviditet,« udtaler Ivan Jaeger Christians­en om regnskabet.

Det viser en bundlinje med et overskud på 2 mio. kr. mod et underskud på 3 mio. kr. året før.

Nye initiative­r

Blandt onlinesels­kabets leverandør­er er store sportsmaer­ker som Hoka, Acis, Adidas og Saucony.

Løbeshop lancerede i november 2023 nye tiltag – også på det store, tyske marked, som først får indflydels­e i det nuvaerende regnskabså­r.

Løbeshop har sammen med svenske WeSports overtaget selskabet Keller Sports i Tyskland, som gik konkurs tidligere i det forløbne år. Det sker i en aftale, hvor WeSports har 70 pct. i det tyske selskab og Løbeshop den resterende del. Samtidig får Wesport en lille ejerandel hos den danske partner.

Svenske WeSports er blandt de store specialist­er i Norden inden for bl.a. løb, outdoor og cykling. Selskabet, der ejes af erfarne onlinefolk, opkøber andre inden for sports- og fritidsuds­tyr samt med strategien at lade lokale teams drive forretning­en videre med opbakning fra ejerkoncer­nen. Den omfatter nu 42 forskellig­e forretning­er og omsatte i 2022 samlet for 1,8 mia. kr.

Ivan Jaeger Christense­n ser frem til både at få fart i tyske Keller Sports, hvor Løbeshop skal stå for alt, der har med løb at gøre, men også samarbejde­t med WeSports.

»Konsolider­ingen giver os adgang til meget erfarne ehandlere inden for sport, som vi nu kan traekke på,« sagde Ivan Jaeger Christians­en i november om aftalen.

Trimningen af alle facetter af forretning­en har gjort, at vi har kunnet saette os fri i det meget overfyldte marked. IVAN JAEGER CHRISTIANS­EN, ADM. DIREKTØR I LØBESHOP.DK

 ?? ?? Onlinesels­kabet Løbeshop har webshops i 14 lande med fokus på al udstyr til løbere. Foto: Henning Hjorth
Onlinesels­kabet Løbeshop har webshops i 14 lande med fokus på al udstyr til løbere. Foto: Henning Hjorth

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark