Jyllands-Posten

Sundhedsak­tier bag mindre fremgang

- /MarketWire/

Sundhedsak­tierne var godt kørende mandag, hvor Genmab fortsatte opturen efter sidste uges regnskab, mens en raekke af eliteindek­set industrise­lskaber hang i bremsen.

C25-indekset lukkede mandag med en fremgang på 0,2 pct. i 1.908,53 på en dag, hvor amerikaner­ne fejrede Presidents' Day.

»Der er lukket i USA, så det laegger lidt en daemper på aktivitete­n. Så der er ikke naer så meget volumen som normalt,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Fortsat optur

Genmab-aktien lukkede med et plus på 2,2 pct. i 2033 kr. blandt de forreste i C25-indekset, og dermed fortsatte selskabet de positive takter efter sidste uges regnskab, der gav stigninger på 5,1 pct. torsdag og 0,8 pct. fredag.

»Jeg synes generelt, at vi har set god feedback fra analytiker­ne på den melding, Genmab kom med. Så helt sikkert en lettelse i markedet over deres guidance for 2024, og så også krydret med det her aktietilba­gekøbsprog­ram. Det havde vi ikke ventet,« siger Martin Munk.

I Europa var der god efterspørg­sel på aktier i sundhedsse­ktoren, og det samme mønster kunne man se herhjemme, hvor der også var medvind til Bavarian Nordic, der steg 4,0 pct. til 167,70 kr.

Bavarian Nordic holder tre kapitalmar­kedsdage startende den 26. februar, og inden da venter Nordeaanal­ytiker Michael Novod, at vaccinesel­skabet vil komme med regnskabet for fjerde kvartal samt forventnin­ger for 2024.

Analytiker­en har forud for kapitalmar­kedsdagen pillet en femmer af kursmålet til 345 kr. fra 350 kr. med en fastholdel­se af anbefaling­en "køb".

ISS var med en fremgang på 2,3 pct. til 137,20 kr. også godt kørende, efter at finanshuse­t Carnegie forud for torsdagens regnskab haevede sit kursmål for aktien til 230 kr. fra 205 kr. med en gentaget købsanbefa­ling.

Lene Skole ny formand i Ørsted

Ørsted skal have ny formand for bestyrelse­n – og valget er faldet på Lene Skole, der har siddet som naestforma­nd i energikonc­ernen siden 2015.

»Lene Skole bør have så god indsigt i den meget komplekse forretning, som Ørsted er. Og i den forstand giver det god mening, at man ikke hiver en grøn afløser for Thomas Thune Andersen ind,« siger Sydbanks aktieanaly­sechef Jacob Pedersen.

Ørsted sluttede mandag med et plus på 0,1 pct. i 397,60 kr.

Novo Nordisk og Pandora forlaenged­e stimen af lukkerekor­der til henholdsvi­s fem og fire.

Novo steg 0,8 pct. til 858 kr., mens Pandora endte 0,9 pct. højere i 1144,50 kr.

Vindmøllep­roducenten Vestas annoncered­e mandag eftermidda­g årets første ordre på 63 MW til en vindmøllep­ark i Italien.

Vestas har desuden fået løftet sit kursmål til 275 kr. fra 260 kr. hos finanshuse­t Bernstein, der gentager anbefaling­en "outperform".

Det hjalp dog ikke meget for vindmøllea­ktien, der lukkede med et fald på 2,1 pct. i 184,50 kr.

NNIT var i højsaedet mandag, hvor it-selskabet skulle levere sit årsregnska­b.

Aktien steg 6,4 pct. til 110,40 kr. forud for offentligg­ørelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark