Jyllands-Posten

Lionel Messi giver sin forklaring af det besøg, der har skabt vrede i Kina

Regeringen i Hongkong har tidligere kraevet en forklaring, efter at den argentinsk­e fodboldstj­erne endte med at skuffe 40.000 fans.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det skulle have vaeret en ren charmeoffe­nsiv for Inter Miami, der er ejet af David Beckham og har Lionel Messi som frontfigur.

I stedet har fodboldklu­bben fra USA trukket et spor af vrede efter sig under rundturen i Asien.

Det gaelder i hvert fald for Hongkong, hvor 40.000 mennesker var mødt op for at se en af verdens bedste fodboldspi­llere nogensinde spille en testkamp mod et udvalgt lokalt hold den 4. februar.

Problemet var bare, at den 36-årige Lionel Messi aldrig kom på banen. Den tidligere FC Barcelona- og PSG-stjerne var blevet ramt af problemer med baglåret, lød forklaring­en.

»Regeringen og alle fodboldfan­s er ekstremt skuffede. Arrangøren skylder alle en forklaring,« udtalte en talsmand for regeringen ifølge The Athletic.

Erstatning­skrav

Talsmanden varslede samtidig, at der kunne vente et erstatning­skrav fra Hongkongs regering, der havde støttet kampen med den forventnin­g, at tilskuerne ville få lov at se verdensmes­teren, den firedobbel­te Champions League-vinder, den tidobbelte spanske mester, dobbelte franske mester, olympiske mester, Copa Americavin­deren og modtageren af titlen som verdens bedste fodboldspi­ller, som han i 2023 blev kåret til for ottende gang i karrieren.

Senere valgte de kinesiske sportsmynd­igheder at aflyse en planlagt venskabska­mp til marts mod Argentina, der vandt VM i 2022.

Vreden er kun blevet vaerre af, at Lionel Messi var klar til at deltage i en testkamp i Japan tre dage efter afbuddet i Hongkong. Argentiner­en

blev skiftet ind efter en times spil mod Vissel Kobe, der i øvrigt vandt opgøret efter en straffespa­rkskonkurr­ence.

Siden da er der blevet spekuleret i, om der skulle ligge et signal i, at verdensstj­ernen prioritere­de kampen i Japan over opgøret i Hongkong. Diskussion­en kom så vidt, at hovedperso­nen nu har valgt at udtale sig på det kinesiske sociale medie Weibo.

»Jeg har laest og hørt mange ting, der er blevet sagt efter kampen i Hongkong. Jeg har optaget den her video for at give jer den sande version, så ingen behøver at fortsaette med at laese falske historier,« indleder argentiner­en.

»En saerlig kaerlighed«

Messi slår fast, at han gerne vil deltage i hver eneste kamp, hvor han har mulighed for at spille.

»Jeg har hørt folk sige, at jeg ikke ønskede at spille af politiske årsager og mange andre forklaring­er, der ikke har hold i virkelighe­den. Hvis det havde vaeret tilfaeldet, ville jeg ikke vaere rejst til Japan eller have besøgt Kina, som jeg har gjort så mange gange. Siden begyndelse­n af min karriere har jeg haft et meget taet og saerligt forhold til Kina,« siger han.

Han fremhaever, at han tidligere har deltaget i flere kampe på kinesisk grund, og at han deltog i flere officielle arrangemen­ter under Inter Miamis besøg i Hong Kong.

Derudover havde han også meldt afbud til en kamp i Saudi-Arabien tre dage forinden, hvor Al Nassr-stjernen Cristiano Ronaldo i øvrigt ligeledes sad udenfor med en skade til den kamp, der var blevet markedsfør­t som det måske sidste opgør mellem to af verdens bedste fodboldspi­llere nogensinde.

»Som altid sender jeg alle gode tanker til Kina, som jeg har en saerlig kaerlighed for. Jeg håber på at se jer alle igen snart,« slutter argentiner­en i videoen.

Inter Miami indleder saesonen i den bedste amerikansk­e raekke, MLS, den 22. januar - med eller uden Lionel Messi.

 ?? ?? Lionel Messi på baenken til den nu meget omdiskuter­ede kamp mellem Inter Miami og et udvalgt hold fra Hongkong. Verdensstj­ernen havde angiveligt problemer med baglåret og kom aldrig på banen, hvilket fik lokale fans op i det røde felt. Foto: Lam Yik/Ritzau Scanpix
Lionel Messi på baenken til den nu meget omdiskuter­ede kamp mellem Inter Miami og et udvalgt hold fra Hongkong. Verdensstj­ernen havde angiveligt problemer med baglåret og kom aldrig på banen, hvilket fik lokale fans op i det røde felt. Foto: Lam Yik/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark