Jyllands-Posten

Rekordmang­e udtjente juletraeer genbrugt

Aarhusiane­rne har for fjerde år i traek kunnet aflevere deres udtjente juletrae til Kredsløb. Nu melder Kredsløb om rekordmang­e juletraeer, der ender deres dage som kompost.

- SIGNE SCHACK ENGEBJERG signe.engebjerg@jp.dk

Hvordan ender dit udtjente juletrae sine dage? I haven, på genbrugsst­ationen eller som storskrald?

Tonsvis af juletraeer er efter julen 2023 blevet afleveret på et af Kredsløbs aflevering­ssteder i Aarhus midtby eller på Trøjborg. Faktisk rekordmang­e.

34,6 ton juletraeer er det blevet til, melder Kredsløb i en pressemedd­elelse. Forrige år lød rekorden på 23 ton juletraeer.

Af pressemedd­elelsen fremgår det, at Kredsløb for fjerde år i traek har tilbudt afhentning af juletraeer som supplement til aflevering på genbrugsst­ationen eller storskrald. Fra den 25. december til den 14. januar har man kunnet aflevere sit juletrae 14 forskellig­e steder i midtbyen eller på Trøjborg, hvorefter Kredsløb har afhentet og omdannet dem til kompost.

I pressemedd­elelsen står:

»Vi arbejder hele tiden for at give flere muligheder for at bringe så meget som muligt i cirkulatio­n og genanvende og genbruge mest muligt. I år er juletraeso­rdningen også et saerligt kaerkommen­t bidrag til de eksisteren­de ordninger for storskrald, så vi får faerre tilfaelde af henstillet affald ved beholderne i midtbyen. Derfor er vi selvfølgel­ig glade for, at så mange aarhusiane­re har benyttet sig af muligheden,« forklarer Lars Banke, der er chef for genbrug hos Kredsløb.

Der er derudover afleveret 13,24 ton juletraeer via den almindelig­e storskrald­sordning. Endvidere har det vaeret muligt at aflevere sit juletrae på en af de seks genbrugsst­ationer i Aarhus.

»Kredsløb forventer igen at gøre det muligt at aflevere juletraeet i midtbyen, når julen melder sin ankomst i 2024,« skriver Kredsløb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark