Jyllands-Posten

Gaesterne vaelter ind, og anmelderne jubler – og nu åbner restaurant også i Aarhus

Meget fransk bistro for få penge har hittet på Frederiksb­erg, men nu er Restaurant Bouillon også snart på vej til Europaplad­s og Aarhus.

- ANDERS MICHAELSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anders.michaelsen@jyla.dk

I det storkøbenh­avnske har man allerede fundet ud af, at man skal bestille sit bord i ret god tid, hvis man altså går med planer om at besøge Restaurant Bouillon på Frederiksb­erg.

For siden det franske bistro-koncept åbnede tilbage i september, har det haft kraftig vind i sejlene.

Mere end 92.000 gaester har sat sig til bords i restaurant­en på knap et halvt år, og anmelderne har uddelt begejstred­e 4- og 5-stjernede anmeldelse­r, der roser den nyåbnede restaurant som vaerende et sted, hvor man får meget for få penge.

Noget som bl.a. JyllandsPo­stens madanmelde­r Niels Lillelund haeftede sig ved, da han anmeldte stedet tilbage i oktober:

»… de rørende priser taget i betragtnin­g tøver jeg ikke med at udnaevne Bouillon til at vaere det med afstand bedste køb på den danske restaurant­scene lige nu.«

Men snart er det ikke kun forbeholdt københavne­re og dem på Frederiksb­erg. For i en pressemedd­elelse oplyser Bouillon-stifter og rutineret madivaerks­aetter Torben Klitbo, at man nu også åbner en kopi i det aarhusians­ke. Helt praecist på Europaplad­s 2, som tidligere bl.a. har huset Café A og Dalle Valle.

»Jeg har altid godt kunnet lide Aarhus, men har aldrig

rigtigt haft det rigtige at dukke op med herovre. Men tiden er kommet med Bouillon. Det er et spisested, jeg tror vil passe godt til de mange studerende og den småfrankof­ile stemning i byen. Og så er jeg selv jyde og kan derfor sige med sikkerhed, at vi kan godt lide en god pris og fornemmels­en af at få noget for pengene,« fortaeller Torben Klitbo, der samtidig lover, at de lave priser fra Bouillon i København følger med til Aarhus.

»Princippet for Bouillon er ”stor oplevelse, lille regning”. Vores gaester får den fulde restaurant­oplevelse med tre retter, vin i ballonglas­set, dug på bordet og tjener i uniform – uden at blive flået,« siger madivaerks­aetteren.

Skal tro, vi har glemt noget

På restaurant­en på Frederiksb­erg kan man eksempelvi­s få en cremet graeskarsu­ppe for 19 kr., steak frites med kryddersmø­r for 124 kr., og du kan komme afsted med en treretters menu for 126 kr.

Køkkenet er klassisk fransk, og prislejet for forretter er 19-47 kr., for hovedrette­r 85-120 kr. og for desserter 28-39 kr. En lille karaffel af husets rød- og hvidvin koster 49-54 kr. På menuen finder man blandt andet rørt tatar, løgsuppe, andeconfit, franske oste og klassiske desserter som chokoladem­ousse og creme brulé.

»Når regningen kommer, må det gerne vaere sådan, at gaesterne tror, vi har glemt noget,« har Torben Klitbo selv formuleret som missionen med Bouillon, da han åbnede tilbage i efteråret.

Prisniveue­t gør også, at Bouillon er en restaurant, der ifølge Torben Klitbo passer meget godt til den tid, vi er i lige nu:

»Vi danskere elsker at spise ude, men det er en fornøjelse, der er udfordret i øjeblikket. Men på Bouillon kan de langt de fleste vaere med på trods af rentestign­inger og inflation,« siger han.

Prisen for det lavere prisniveau - om man vil - er dog også, at der skal flere personer igennem restaurant­en, for at økonomien kan haenge sammen. Derfor har man også kun sit bord i halvanden time til frokost og en time og tre kvarter om aftenen.

Men det er ifølge Torben Klitbo også en styrke ved konceptet.

»Jeg har jo lavet et koncept, som jeg også kan se mig selv i. For nogle gange synes jeg også, at det kan vaere for praetentiø­st og for bøvlet at gå ud og spise, og man kan ikke rigtig overskue det med to børn en mandag aften. Og så taenker man, ’nu skal jeg sgu sidde her i tre timer for at komme igennem tre retter’.«

»Men samtidig vil vi jo også gerne have den rigtige restaurant­oplevelse. Du vil gerne have stemningen og føle, at der er liv og glade dage. Men det må også godt gå lidt hurtigt, og så må det også godt lade vaere med at koste en formue. Så det er jo egentlig bare et sammensuri­um af det, der gør, at Bouillon på en eller anden måde har ramt plet i København og gjort, at folk virkelig har taget det til sig, tror jeg,« siger Torben Klitbo.

Navnet på restaurant­en kommer også fra Frankrig, hvor en bouillon er en saerlig type restaurati­on, der opstod i 1800-tallet. Oprindelig­t var det et sted, hvor arbejderkl­assen kunne få god, traditione­l mad hurtigt og til billige priser. Og det er altså også det mantra, som Torben Klitbo og kompagni nu forfølger i Aarhus anno 2024.

Restaurant Bouillon åbner i Aarhus den 5. april, og kommer til at have plads til cirka 180 gaester ad gangen.

 ?? ?? Bouillon er parisisk-inspireret spisested, der serverer traditione­l fransk mad. Her steak frites. Pressefoto
Bouillon er parisisk-inspireret spisested, der serverer traditione­l fransk mad. Her steak frites. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark