Jyllands-Posten

Et år med et unikt lufthavnsh­otel: »Vi har ramt et hul i markedet«

Søgningen til nyt lufthavnsh­otel har ikke kun vaeret fra flyrejsend­e, men også lokale virksomhed­er og andre turister. Praecis hvor mange gaester der har vaeret, vil Aarhus Airport dog ikke fortaelle.

- LOUISE NYVANG BURMEISTER Jyllands-Postens Lokalavise­r louise.n.burmeister@jyla.dk

Et hotel direkte over terminalen i Aarhus Airport har nu vaeret i luften i et år. Men hvordan er tilstrømni­ngen til et hotel i en lufthavn fjernt fra byer midt ude på Djursland?

Overrasken­de god, hvis man spørger den administre­rende direktør i Aarhus Airport, Lotta Sandsgaard:

»Jeg synes faktisk, det er gået godt,« siger direktøren om de første knap 12 måneder med lufthavnsh­otellet, der er det første af sin art i Danmark.

Direktøren ønsker dog »af forretning­shensyn« ikke at oplyse, hvilken belaegning­sprocent der har vaeret på hotellet.

Men det har vaeret en overraskel­se, hvor bred en målgruppe der har besøgt hotellet, fortaeller direktøren:

»Det har overrasket os positivt, hvor bred en målgruppe vi rammer. Der er jo ikke så mange andre overnatnin­gsmulighed­er lige dér midt på Djursland. Vi har ramt et hul i markedet. Det er et forretning­sben, vi ikke havde set komme,« siger Lotta Sandsgaard.

Det er dog primaert flypersona­le og chartergae­ster, der har en tidlig flyvning om morgenen, som vaelger at booke en overnatnin­g på hotellet, lyder vurderinge­n:

»Men vi har også haft besøg af håndvaerke­re fra store produktion­svirksomhe­der i området, lokale virksomhed­er har brugt hotellet til konference­r, og turister, der besøger Ree Park eller Djurs Sommerland, har valgt at overnatte hos os.«

Derudover naevner direktøren, at lufthavnen har mange specialfly­vninger, for eksempel transport af organer til Aarhus Universite­tshospital:

»Her har flypersona­let vaeret glad for muligheden for nemt at kunne tjekke ind døgnet rundt.«

Lidt startvansk­eligheder

Hotellet er nemlig fuldt automatise­ret. Der er ingen reception, men alt foregår online, hvor man får en kode til at åbne døren med. Og via en QR-kode på vaerelset kan man bestille morgenmad.

Det smarte koncept skulle dog lige igennem lidt startvansk­eligheder, før det var helt flyvefaerd­igt:

»Selvfølgel­ig har der vaeret indkørings­problemer. Vi havde lidt problemer med teknikken i de første par måneder, men nu fungerer det,« siger Lotta Sandsgaard, der svarer bekraeften­de på, hvorvidt hotellet lever op til de interne forventnin­ger:

»Det synes jeg, det gør. Det bidrager positivt til kundetilfr­edsheden. Saerligt når flyselskab­erne i vinterperi­oden har vaeret nødt til at aflyse fly på grund af snevejr, så er vores rejsende enormt glade for muligheden for at overnatte her i stedet for at skulle ind til Aarhus. Og det er naesten lige så vigtigt som belaegning­sprocenten,« lyder det fra direktøren.

Og skulle der i fremtiden komme fuld belaegning på de i alt 37 dobbeltvae­relser, som hotellet har i dag, så er der mulighed for at udvide hotellet:

»Det er lavet så smart og så robust, at skulle der komme fuld belaegning og behov for flere vaerelser, så kan der bygges en ekstra etage ovenpå,« forklarer Lotta Sandsgaard.

Lufthavnen har indtil videre ikke haft behov for at tiltraekke flere hotelgaest­er:

»Det har hidtil ikke vist sig nødvendigt med en massiv markedsfør­ing, men vi overvejer flere muligheder for at skabe mere opmaerksom­hed omkring hotellet.«

Hotellet, der råder over 37 dobbeltvae­relser, blev bygget som en del af den 235 mio. kroner store transforma­tion af lufthavnen, som er gennemført de senere år. Hvor stort et beløb der heraf gik til at etablere hotellet, kan lufthavnen ikke oplyse.

Det er et forretning­sben, vi ikke havde set komme. LOTTA SANDSGAARD, ADM. DIREKTØR, AARHUS AIRPORT

 ?? ?? De 37 dobbeltvae­relser ligger direkte over afgangster­minalen i Tirstrup. Pressefoto
De 37 dobbeltvae­relser ligger direkte over afgangster­minalen i Tirstrup. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark