Jyllands-Posten

Biogasanla­eg ved Djurs Sommerland er en utrolig dårlig idé

- MARIA OLAFSSON politisk chef, Horesta

kommuner er Syddjurs Kommune et pragteksem­plar på, hvordan man uden for hovedstads­området kan skabe stor succes inden for turisme.

Turismen trives i bedste velgående og genererer vaekst og arbejdspla­dser til hele området. I 2021 blev der foretaget 2,2 millioner kommerciel­le overnatnin­ger fra turister i Syd- og Norddjurs kommuner, som skabte en samlet omsaetning på 3,3 mia. kr. og affødte taet på 4.000 arbejdspla­dser.

De imponerend­e tal kommer ikke af sig selv, men på baggrund af dygtige virksomhed­er, der har investeret i at udvikle turismeind­ustrien på Djursland. Heldigvis er der endnu større ambitioner for fremtidens turisme på Djursland. Her er Djurs Sommerland et oplagt eksempel, hvor der aktuelt er planer om at investere 2,7 mia. kr. i forlystels­er og overnatnin­gsmulighed­er, hvis de rigtige investorer kan findes.

Området omkring Djurs Sommerland er ideelt for sådanne investerin­ger, fordi det udgør kernen i Djurslands turismeind­ustri. Netop denne udvikling har Syddjurs Kommune også valgt at understøtt­e ved at udarbejde udviklings­planen for ”Hjertet af Djursland”, der peger på området mellem Djurs Sommerland og Lübker Golf & Spa Resort som udviklings­område for Djurslands turisme.

vi derfor svaert ved at forstå, hvorfor man i Syddjurs Kommune nu overvejer at saette denne succes på spil og se bort fra ideerne i udviklings­planen ved at placere et meget stort biogasanla­eg taet på Djurs Sommerland. For uagtet at intentione­rne bag forslaget sikkert er gode, så forekommer det som en utrolig dårlig ide at placere et anlaeg for afgasning

I Horesta har

af 700.000 tons gylle lige ved siden af en af Danmarks største turistattr­aktioner.

Vi ved, at det ikke er uproblemat­isk at vaere nabo til et stort biogasanla­eg. Selvom anlaegget er af nyere dato og består af moderne teknologi, kan det ikke undgås, at der nogle dage er lugtgener for naboer, når så store maengder gylle skal afgasses. Når man lever af at saelge gode oplevelser og tilmed gerne vil saelge mad, drikkevare­r og forskellig­e snacks, er det ikke fremmende for hverken forretning­en eller det generelle omdømme, hvis der lugter af ekskrement­er fra de danske stalde. Tvaertimod kan det vaere med til at ødelaegge den gode oplevelse, som turisterne ellers ville få.

Derfor vil Horesta på det kraftigste opfordre politikern­e i Syddjurs Kommune til at genovervej­e, om placeringe­n af en meget stor produktion af biogas bør ligge i hjertet af Djurslands turismesuc­ces. Vi frygter nemlig, at det vil få store konsekvens­er for turismeind­ustrien på Djursland.

 ?? ?? Turisme truet af biogas? Horesta advarer Syddjurs Kommune. Arkivfoto
Turisme truet af biogas? Horesta advarer Syddjurs Kommune. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark