Jyllands-Posten

Aarhus Kommune går enegang og skaber usikkerhed

- JØRN GRØNKJAER

Aarhus Kommunes påbud til ejere af både, der anvendes som bolig, bakker vi i Living Boats Aarhus fuldstaend­ig op om den nye forening ”Foreningen af beboere på Lystbåde i Aarhus Kommune”, som cirka 80 ud af de 110 bådejere har etableret for at kunne tale med én stemme over for kommunen.

Samtidig skal vi praecisere, at Living Boats Aarhus udelukkend­e har fokus på boliger på sejlende både, kulturbåde (cafe-, teaterbåde m.fl.) samt etablering af maritime miljøer omkring de bynaere havnebassi­ner.

En af grundene til, at der skal vaere tale om sejlende både, er vores ønske om at skabe liv og undgå forslumrin­g i havnene.

Desuden har vi strenge miljøkrav til medlemmern­es både m.v.

Den aktuelle debat må dog ikke flyttes fra kommunens påbud til at handle om spildevand m.v.

Den handler langt mere om levende og mangfoldig­e havnemiljø­er.

Kommunes Teknik- & Miljø-forvaltnin­g og en raekke brugergrup­per har Living Boats Aarhus deltaget aktivt i udarbejdel­sen af kriterier for udbudsmate­rialet til Pier 3 (Molslinjen­s tidligere terminalom­råde). Herunder vores forslag til forstaerke­t maritimt praeg af området med boliger på både og kulturbåde i taet samspil med livet langs kajerne.

Derfor er det mildt sagt dybt overrasken­de, at Aarhus Kommune har valgt at gå enegang og dermed skabt usikkerhed omkring muligheder­ne for at bo og leve på både i havneområd­erne.

Samarbejde­t omkring boliger på både og attraktive maritime miljøer er langt mere konstrukti­vt i for eksempel Københavns Kommune, hvor de udgør en vaesentlig del af kommunens og bydelenes dna.

Sammen med Aarhus

 ?? ?? Jørn Grønkjaer, formand for Living Boats Aarhus.
Jørn Grønkjaer, formand for Living Boats Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark