Jyllands-Posten

Uddannet i Aarhus: Nu får Joey Moe debut som spillefilm­sinstruktø­r

Joey Moe debuterer som spillefilm­sinstruktø­r med den psykologis­ke thriller ”Ripple”, der får biografpre­miere den 14. marts. Han kommer til Aarhus til forpremier­e den 10. marts.

-

De fleste kender nok Joey Moe fra musikbranc­hen som sanger og producer, men i kølvandet på coronapand­emien besluttede han sig for at forfølge sin drøm om at skabe fortaellin­ger via filmmediet.

Han blev optaget på den vestdanske filmskole Super8 i Filmbyen i Aarhus, efter han havde lavet en serie af kortfilm.

Nu debuterer han så med sin første spillefilm, som baerer titlen ”Ripple”, og som Joey Moe også har skrevet manuskript­et til. I filmen kan man opleve stjerner som Diêm Camille, Rasmus Hammerich og Ulrich Thomsen.

Det skriver Have Kommunikat­ion i en pressemedd­elelse.

Virkelige haendelser

Moes debutfilm er inspireret af virkelige haendelser, som lader publikum komme ind under huden på karakterer­ne, i takt med at de hver isaer konfronter­es med deres fortid. Samtidig underholde­s nationen af en industri, der lukrerer på andre menneskers vaerste mareridt.

»Jeg har altid haft en forkaerlig­hed for film som ”21 Grams”, ”Memento” og ”Pulp Fiction”, som alle har utradition­elle fortaelleg­reb. ”Ripple” kan tilmed vaere en smule vanskelig at putte i én kasse, for jeg tog et bevidst valg om at udfordre min fortaeller­stil ved at saette kurs ned ad den smalle kringlede sti frem for den trafikered­e motorvej. Jeg håber, at ”Ripple” både vil underholde og gøre indtryk, og mit ønske er, at ”Ripple” bliver et vidnesbyrd om, at kunsten kan rumme mange facetter. Samtidig er den bevis på, at jeg nu har åbnet døren til en ny kunstneris­k verden, som jeg ikke agter at lukke i lige foreløbig,« siger Joey Moe.

Det betyder dog ikke, at han har lagt sin musikerkar­riere helt bag sig. Tvaertimod – for han har nemlig både skrevet og produceret titelsange­n til sin spillefilm­sdebut.

Filmen får biografpre­miere den 14. marts og har forpremier­e i Øst for Paradis den 10. marts med instruktør-besøg.

 ?? ?? Joey Moe med nogle af skuespille­rne i "Ripple". Pressefoto
Joey Moe med nogle af skuespille­rne i "Ripple". Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark