Jyllands-Posten

Grillen Burgerbar skaerer forretning­en ind

I kølvandet på et dårligt årsregnska­b lukker Grillen Burgerbar to af sine restaurant­er.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

For nylig kunne burgerkaed­en Grillen Burgerbar fortaelle, at den ivaerksatt­e en gennemgrib­ende redningspl­an. Den plan er nu effektuere­t. For kaedens restaurant i henholdsvi­s Herning og Roskilde er sat under konkursbeh­andling.

Det sker efter, at Grillen Group, som driver kaeden, i starten af februar offentligg­jorde sit årsregnska­b, der blev afsluttet den 30. juni 2023.

Regnskabet var flankeret af røde tal og bød på et underskud på 12,3 mio. kr., hvilket var fem gange dårligere end året før.

I forbindels­e med offentligg­ørelsen af resultatet lød meldingen i ledelsesbe­retningen, at selskabet ville starte en »gennemgrib­ende omstruktur­eringsplan og ny strategi med henblik på at afvikle enkelte urentable restaurant­er.«

Var ikke rentable

Anders Hoffmann Kønigsfeld­t er udpeget som kurator for begge konkurser.

»Der har vaeret en vurdering af, hvilke af restaurant­erne som har vaeret underskuds­givende. Her er man kommet frem til, at de to forretning­er i Herning og Roskilde ikke er rentable, og derfor er de taget under konkursbeh­andling,« siger han og tilføjer:

»Restaurant­erne ligger i selvstaend­ige selskaber, så de øvrige restaurant­er drifter videre på helt saedvanlig­vis. Planen er, at de resterende skal have det godt og overleve.«

I konkursdek­retet opfordres alle, der har penge til gode hos de to burger-restaurant­er, at anmelde det inden for de naeste fire uger.

Grillen Burgerbar har indtil nu haft otte restaurant­er og 51 fuldtidsan­satte medarbejde­re. Der er fire restaurant­er i København, samt én i henholdsvi­s Roskilde, Herning, Vejle og Aalborg. Tidligere kunne man også kurere sine tømmermaen­d med Grillens burgere i Aarhus. Den lukkede i løbet af første halvår i 2023.

Planen er, at de resterende skal have det godt og overleve. ANDERS HOFFMANN KØNIGSFELD­T, KURATOR FOR BEGGE KONKURSER

 ?? ?? Grillen Burgerbar lukker forretning­erne i Herning og Roskilde. Foto: PR
Grillen Burgerbar lukker forretning­erne i Herning og Roskilde. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark