Jyllands-Posten

Indbrud udviklede sig til røveri: Nu skal 47-årig i faengsel

En 47-årig mand er blevet idømt to års faengsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.

-

Det udviklede sig dramatisk, da en villaejer i oktober sidste år overrasked­e en indbrudsty­v i sit hjem i Brabrand. I hus var en 47-årig mand godt i gang med at begå indbrud, da villaejere­n trådte ind i huset. Den 47-årige skubbede beboeren ud af hoveddøren og låste den, inden han flygtede med smykker, elektronik og kontanter tvaers gennem huset og ud af terrassedø­ren, hvorefter han kørte afsted på en cykel. Dermed udviklede indbruddet sig juridisk set til et røveri.

Kort efter tid efter anmeldelse­n var et par patruljer i området, og den ene opdagede den 47-årige, som svarede nøje til signalemen­tet. Da han også havde en pose på sig med tyvekoster­ne i, blev han anholdt og sigtet. Dagen efter blev han varetaegts­faengslet, og onsdag oplyser Østjylland­s Politi, at der er faldet dom i sagen.

Dømt for to andre indbrud

Den 47-årige mand er således i retten i Aarhus blev idømt to års faengsel for røveriet i Brabrand samt for to andre indbrud samt tyverier og haeleri.

»Den dømte er i forvejen kendt for en del tyveri- og indbrudssa­ger, og denne her gang udviklede det sig til så til et røveri, der som udgangspun­kt giver en hårdere straf. Det er jo vildt kraenkende at blive udsat for indbrud i eget hjem, og når man så ovenikøbet bliver fysisk konfronter­et, så er det en ekstra voldsom oplevelse. Jeg er tilfreds med, at han få måneder efter anholdelse­n nu er idømt en laengere faengselss­traf,« siger anklagerfu­ldmaegtig Jakob Christense­n i en pressemedd­elelse.

Ud over røveriet i Brabrand blev han dømt for to andre indbrud begået i Kolding og Tommerup i 2021 og 2023, og derudover blev han dømt for et biltyveri, nogle butikstyve­rier og for haeleri.

Den 47-årige erkendte indbruddet i Brabrand, men naegtede, at der havde vaeret tale om røveri. Han ankede dommen, oplyser Østjylland­s Politi i pressemedd­elelsen.

 ?? ?? 47-årig mand er i retten i Aarhus blevet idømt to års faengsel for røveri og indbrud. Arkivfoto: Claus Bonnerup
47-årig mand er i retten i Aarhus blevet idømt to års faengsel for røveri og indbrud. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark