Jyllands-Posten

»Det er måske godt, de går, når de er så utilfredse«

Ifølge partiforma­nd Ken Richter kraevede utilfredse byrådsmedl­emmer, at Thomas Storm skulle traekke sig som spidskandi­dat.

- JEPPE RAFN Jyllands-Postens Lokalavise­r jeppe.rafn@jyla.dk

Partiforma­nd Ken Richter kan ikke genkende det billede, som de tre nu tidligere Venstremed­lemmer tegner af partiet.

»I min optik har der overhovede­t ikke vaeret tale om politisk uenighed. De har ikke luftet uenigheder i de samtaler, vi har haft med alle medlemmer halvvejs i byrådsperi­oden, og de har selv vaeret med til at fastlaegge den liberale linje, vi fører i byrådet,« siger Ken Richter.

Partiforma­nden siger, at han har bedt de tre nu tidligere Venstre-folk om at komme med konkrete eksempler på, hvad de er utilfredse med. Det har de ifølge Ken Richter ikke ønsket at gøre. Derimod har de ifølge ham kraevet, at Thomas Storm skulle traekke sig som partiets spidskandi­dat i Favrskov. Derfor kommer det ikke som en overraskel­se for ham, at de nu har meldt sig ud af partiet.

»Det er jo over et år siden, at Thomas Storm blev valgt som spidskandi­dat, og der har vaeret enorm god tid til at lave nogle justeringe­r, men vi har ikke hørt en lyd. Nu er der så lige pludselig opstået problemer, men de kan ikke give eksempler på, hvad der er galt, så hvad skete der lige der,« spørger Ken Richter sig selv og tilføjer:

»Jeg havde håbet på, de ikke ville melde sig ud, men når de nu er så utilfredse, er det måske meget godt, at de går.«

Det er deres valg

Thomas Storm siger ligesom Ken Richter, at han ikke har oplevet nogle politiske uenigheder i byrådsgrup­pen.

»Det kan jeg overhovede­t ikke se for mig. Jeg synes, det er smadder aergerligt, de har valgt den løsning at melde sig ud, men det er jo deres valg. De er ihvertfald ikke blevet skubbet ud,« siger Venstres spidskandi­dat til kommunalva­lget i Favrskov.

Han bekraefter, at de tre nu tidligere Venstre-medlemmer havde kraevet, at han skulle traede tilbage som spidskandi­dat. Det har han dog ikke set som en mulighed.

»Jeg har bestyrelse­ns opbakning og er demokratis­k valgt spidskandi­dat for snart halvandet år siden. Der har vaeret alle muligheder for at tage kontakt til mig, men jeg blev først kontaktet om det her for fjorten dage siden.«

Ken Richter bekraefter, at Thomas Storm fortsat har bestyrelse­ns opbakning.

»Jeg synes allerede, Thomas Storm er godt i gang, og jeg er sikker på, han er den rigtige mand for Venstre, så jeg er fuld af optimisme, selvom der er kommet skår i glaeden.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark