Jyllands-Posten

Igen ødelaegges byen af et nyt højhus

- RUNE FINK ISAKSEN Arkitekt maa

forholdsvi­s få storslåede byplankval­iteter og de få der er bliver smadret af højhuse, som byrådet med borgmester­en i spidsen hensynsløs­t tillader.

For godt 10 år siden vedtog byrådet dog, at man ville bevare den symmetriak­se, der er på Stadion Allé mellem Aarhus Stadion og Sankt Lukas Kirken og som nok er landets flotteste og laengste. Men allerede i 2016 faerdiggjo­rdes højhuset Ceres Panorama så det - set fra stadion - rejste sig lige ved siden af Lukas Kirkens tårn og således smadrede den udsigtsaks­e, som man ville bevare.

Selvom den davaerende stadsarkit­ekt bagefter aergrede sig meget over dette, er byens stadsarkit­ekt ikke meget andet end en gallionsfi­gur og byrådet er rablende ligeglad med ødelaeggel­serne. Byrådet forekommer endog at ville vaere grundige i deres ødelaeggel­ser og derfor har byrådet tilladt endnu et højhus og det er nu opført i It-byen på hjørnet af Åbogade og Hensingfor­sgade og når man nu ser fra stadion mod Lukas Kirkens tårn, så ser man ikke bare tidligere naevnte ceres Panorama tårne sig op på siden af kirketårne­t. Nu tårner det nye højhus sig op over Ceres Panorama. Den flotte aksiale udsigt mod Lukas Kirken er nu totalt ødelagt, selvom højhuset ligger 4 km laengere mod nord og det viser netop, hvor langt højhuses ødelaeggen­de gener raekker.

Jeg og rigtig mange af byens borgere er så kede af, at Aarhus by ødelaegges af de mange højhuse. Det er blevet udtrykt i mange laeserbrev­e og andre protester og bekymringe­n deles af den verdensber­ømte byplanlaeg­ger Jan Gehl. Alligevel fortsaette­r byrådet ødelaeggel­sen af byen med mere højhusbygg­eri.

Hvornår standser det?

 ?? ?? Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen
Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark