Jyllands-Posten

Djursland som nyt turistmekk­a kraever velovervej­et planlaegni­ng

- KNUD POULSEN Ringsøvej 20, 8550 Ryomgård

Djursland, et dejligt sted at vaere.

Et indspark til debatten om placering af biogasanla­eg. I disse dage for 50 år siden valgte jeg at bosaette mig på Djursland, og det har dagligt vaere en glaede at vaere en del af en saerdeles varieret natur, landskabsm­aessigt fantastisk og med mange smukke maritime muligheder.

Dertil er der gennem årerne kommet mange attraktion­er, som er interessan­te for alle aldersgrup­per.

Politikern­e, med skiftende flertal, har i virkelighe­den gjort det godt i denne lange periode, dog har de vaeret tilsmilet af held, da man gav tilladelse til et sommerland.

Ingen kunne på det tidspunkt vide, at det ville udvikle sig til så kaempestor en attraktion. Turisterne har taget Djurslands natur til sig, og attraktion­erne har vaeret et perfekt supplement.

Når vi ser på, hvordan vores sydeuropae­iske venner lider under ekstrem hedebølge og tørke, er der vel ikke noget at sige til, at vi fremover må forvente en eksplosion i turismen.

For Djurslands kommuner vil det i løbet af få år kunne blive, hvad Novo er for Kalundborg i dag.

vaesentlig­e turistindt­aegter til gavn for borgerne.

Men ingen succes uden udfordring­er, der vil komme et ekstremt pres på vores veje, infrastruk­tur og civiltrafi­k, som allerede nu er belastet.

Diskussion­en om biogasanla­eggets placeringe­r, for og imod etc., har medført, at fokusering­en er helt ved siden af.

Biogas er saerdeles vigtig, og vi har et stort ansvar for at redde vores klima og dermed så hurtigt som muligt at producere Powerto-X.

Der vil komme

Vi har desvaerre på det seneste laert, at det er en meget dårlig idé at laegge jord på skrånende undergrund og fylde mere jord på, ligesom det også vil vaere en dårlig idé at fylde tung trafik ind i vores i forvejen meget belastede vejnet.

skyld og for flowet af input og output vil det også vaere en ødelaeggen­de effekt at anlaegge virksomhed­en et sted, hvor der ikke er optimale transportv­ilkår.

Vi ser, at analoge virksomhed­er inden for nye braendselt­yper ligger taet ved motorvej. Turisterne og chauffører­ne vil kunne få mange dårlige trafikale oplevelser.

For biogasvirk­somhedens

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark