Jyllands-Posten

Et fodboldbra­g til glemmeboge­n

FC Barcelona og Napoli er kendt for underholde­nde fodbold. Ingen af delene viste de to kriseramte hold, da de spillede 1-1 i CLottended­elsfinalen.

-

På papiret lyder et møde mellem FC Barcelona og Napoli som en laekkerbis­ken for fodboldfei­nschmekere.

Men i holdenes aktuelle tilstand er underholde­nde fodbold ikke på menukortet, og 1-1-opgøret onsdag i Napoli efterlod da også det fodboldgal­e publikum umaettet.

Skal man anlaegge en positiv vinkel på det første møde i Champions Leagues ottendedel­sfinaler, er det, at spaendinge­n i den grad er intakt til returmødet på Camp Nou om tre uger.

Andreas Christense­n optrådte i 85 minutter på Barcelonas centrale midtbane, og selv om hans cheftraene­r Xavi efter kampen mente, at man havde fortjent sejren, så var Christense­n lidt mere tilfreds.

»Vi ville gerne have haft mere, og det kunne vi måske også godt have fået, men det er okay. 1-1 er ikke fremragend­e, men det er okay,« sagde danskeren til Viaplay.

Isaer hjemmehold­ets praestatio­n den første halve time vidnede om et hold uden selvtillid. Fejlafleve­ringerne stod i kø, usikkerhed­en var udtalt, og havde man mødt et Barcelona-hold i form, var man formentlig blevet straffet hårdt.

Det var i hvert fald svaert at se, at mandagens fyring af traener Walter Mazzarri og ansaettels­e af den tidligere assistent Francesco Calzona havde nogen synderlig effekt. I den uskønne kamp var Barcelona dog det mindst dårlige hold i størstedel­en af kampen.

Robert Lewandowsk­i gav Barcelona føringen efter en times spil med en flad afslutning inde i feltet. På det tidspunkt havde Napoli ikke ramt Marc-André ter Stegens mål en eneste gang. Det havde Napoli heller ikke med et kvarter igen, da bolden blev spillet op på den staerke angriber Victor Osimhen. Ham har Napoli savnet i hele 2024, hvor han har vaeret til Africa Cup of Nations med Nigeria.

I sin første kamp tilbage vendte han Iñigo Martinez vaek med sin fysik, og så kunne han i fri position sparke bolden let i kassen. Det sikrede hjemmehold­et et udgangspun­kt til returopgør­et, som man kan leve med.

Barca er farvoritte­r, men ...

Jesper Lindstrøm var blevet sendt på banen for Napoli omkring 10 minutter før og var med i opspillet, der førte til målet. Det var dog primaert en enmandsakt­ion fra Osimhen, erkender Lindstrøm.

»Sådan er det at spille for Napoli. Der er bare spillere, som kan hive sådan noget op af hatten. Vi har en spiller som Victor, der kan score i kampe, der ellers er lukket. Det er fedt at have ham tilbage,« sagde han til Viaplay.

Barcelona må betragtes som favoritter til samlet avancement til kvartfinal­erne, men Lindstrøm har gode erfaringer fra Camp Nou.

»Det er et svaert sted at spille. Jeg har spillet der en gang før, og jeg har aldrig tabt i Barcelona,« lød det fra Lindstrøm med et glimt i øjet.

Returkampe­n spilles 12. marts. Samme dag skal Arsenal hjemme forsøge at vende 0-1 fra onsdagens besøg hos FC Porto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark